Családtagnak számít neked a kutya? Akik nem gondolják komolyan a kutyázást miért tartanak?
Mert sokan házőrzőnek keresik és azt hiszik annyi bőven elég, hogy kap enni, néha simit azt el van az udvaron.
Akik meg panelbe vesznek kicsit, azért hogy ne legyenek egyedül.
Ezt így a nagy átlagra mondom csak és arra a rétegre, akiket kérdezel, mert ugye nem mindenki ezért veszi, de aki felelőtlenül veszi azok zömében az előbb említett okok miatt.
Nekem igen, családtag.
Úgy szeretem, mintha a gyerekem lenne, de nem úgy bánok vele.
Családtag,de nincs gyerekként kezelve. Pl kint él,mert 5 éves kora óta nem hajlandó bejönni..Megáll a küszöbnél.
De az egész udvar az övé, sétál, foglalkozva van vele,megkap mindent. Ápolom a szőrét, gyógyszert kap,ha beteg, normális kaját, minden nap szeretve van.
Ahogy lefekszik mellettünk, pl a teraszon, mosolyog. Boldog, kiegyensúlyozott, és ez bizonyítja azt,hogy jól bánunk vele.
Most pl anyám nyaral. Csak miatta vagyok a háznál több,mint 1 hetet a lányommal,hogy a kutya ne legyen egyedül!
Most lesz 15 éves. 8 hetes kora óta velünk van, jelenleg anyámmal él. Én sajnos nem vihetem el magamhoz. De nagyon sokat vagyok vele. Mudi kan.
Attól még, hogy kinti kutya,családtagnak tekintjük. Anyám külföldről is érdeklődött,hogy van a kutya 😀. Mert ő az első minden reggel.
Én tanítottam mindenre. Ül,fekszik, helyben marad, pacsit ad, zebránál leül, utcán hang nélkül sétál. Én vágom a karmát, viszem kozmetikába, fésülöm.
Sajnos már nem sokáig lehet velünk, de remélem, 1-2 éve még van. Jó formában van még, kicsit többet alszik,mint eddig. Kicsit süket is már, de fut, rohan, játszik. És nagyon jó társa az autista lányomnak. Rendkívül empatikus a kutya,hagy a lányomnak teret. Nem erőlteti rá magát.
Ha bolondozni akar,hozzám jön 😀.
A kutyákat terület és jószágok őrzése végett háziasították és tenyésztették, ez az eredeti funkciójuk. A lelki sérült, beteg, szeretet és önbizalomhiányos emberek tekintik családtagnak őket egyébként teljesen indokolatlanul, mivel teljesen más génállománnyal rendelkeznek mint az emberek.
-egy állatorvos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!