Van olyan, hogy "harcikutya?
Egy másik kérdésben veszekszünk. Van olyan, hogy harcikutya? Egyik fél szerint létezik, másik ellenzi.
Akkor most melyik az igaz? Szerintem a válasz nem.
Szeretnék végre választ kapni a kérdésre...
Mivel énis amstaff gazda vagyok, sokat jelentene a válasz nekem is, és a többi stafford gazdának is (,gondolom).
[img] [link]
[img] [link]
[img] [link]
[img] [link]
[img] [link]
Szerintetek ez a kutya kinézetre agresszív,támadna stb. ?? (ugyancsak ide: http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__1232080_staff.. )
Mert valaki szerint minden bull típusú kutyát ki lehet képezni más kutyák elleni erőszakra, szerintem nem. A kutyám nagyon nyugodt természetű,szeret játszani a többi kutyával, viszont harcra szerintünk alkalmatlan.
Egyszer eléállítottak egy staffiet (harcra volt kiképezve.később elvették a gazdájától,illegális kutyaviadalok tartása miatt), (parancs: támadj!) a kutya morgott, a kutyám pedig csak nézte, nem értette a helyzetet.
Normális válaszokat kérek!
Nem kell letámadni, hogy mit képzelek magamról stb. mert arra most semmi szükségem!
( [link] Kutyákért!Előítéletek nélkül!)
Csatlakozom az előttem szólóhoz Annyival egészíteném ki, hogy a harcikutya, mint fogalomként került be a Magyar szókincstárba a pitbull támadások idején.
Mára viszont minden támadó hajlamú, veszélyes kutyát ezzel bélyegeznek meg és szívesen használt kifejezéssé nőtte ki magát.
Harcikutya NEM létezik!Ez teljesen a gazdától függ,kölyök korába gondoljátok már öli a testvéreit?A gazda rontja el ha már ilyen lesz a kutyája!Én már csivavát is láttam rosszabb volt mint egy staffi!És miért? mert elkényeztetik,kis talpnyalónak használják...aztán ők vannak kiakadva hogy : jájj!Józsi a kutya morog!
és ekkor következik a menhely jobbik esetben...vagy a utcára kidobás...egyébként az őrző-védő nem hiába lett kitalálva,azért van hogy az ilyen fajta kutyák levezessék a mozgást és az erejüket.Kedves kérdés író,neked pedig csak annyit üzenek hogy örülök hogy a kutyád jó kezekbe van és nem egy vérengző fenevad.Barátnőmnek a staffija,nem szereti a gyerekeket,amikor még kicsi voltam(10-11 éves xD) akkor engem fél éve nem látott de ugy jött hozzám hogy vakarjam a hátát.. a bnőm bnőjét meg aki mindig oda megy folyton megugatta..
Érdekes kérdés. A szó szoros értelmében van olyan hogy harci kutya, hiszen ma is vannak viadalok. Az azokban használt kutyákra, pedig egy gyűjtőfogalomként mondhatjuk, hogy igen ők harci kutyák.
Ezen belül lehetnek ők stafik, vagy pitek is, vagy ezek keverékei, a lényeg hogy mire használják őket.
Viszont ha valakivel látok egy békésen sétáló ilyen kutyát, nem az ugrik be, hogy jézusmária mindenki mentse az életét, mert ott jön egy vérengző fenevad, és letépi a lábunkat. Mert ő "csak" egy pit bull, vagy staff, vagy teljesen mindegy mi.
Az, a lényeg, hogy ma mire használják őket, és nem az, hogy régen mi volt a cél a tenyésztésükkel.
Lényeges, hogy nekik sokkal magasabb a fájdalomküszöbük és kitartóbbak, és aki ezt nem tudja kezelni/lekezelni, az veszélyes játékba kezd, de egy kutyát "igazi" harcikutyává nevelni nem is olyan egyszerű.
Egy bernáthegyi is a fejünkre nőhet, megharaphat egy labrador is. A gazda a lényeg.
Másrészt meg ehhez hozzátartozik az is, hogy az emberek isszák a média "szavat". Tehát ha a kedves bemondó azt mondja, hogy vérengző pit bullok támadtak meg egy idősek otthonát, és óvakodjon mindenki ezektől a harci kutyáktól, akkor máris megszületett az előítélet.
Másrészt pedig egy tacskót is lehetne ennek nevezni, hiszen a legjobb kotorékebek, és kíméletlenül legyilkolják a rókákat, vagy a borzot ha épp arról van szó.
Most meggyőztetek.
Mi is sétálunk az utcán, mindenki ugrik el, meg védi a gyerekét. Volt egyszer, hogy ráérősen sétálunk, megyünk a járdán, erre egy nő meg a gyereke jön velünk szembe, a nő a gyerek elé áll, és kinyútja a két kezét, a gyerekét akarta védeni (holott nem volt miért). Olyan gyorsan történt ez az egész, hogy a kutyám (Tódi), hátraugrott, úgy megijedt(fél az emberektől.) .És utánna a fél város ki van akadva, hogy a kutyám támad stb.
Rengeteg az előítélet, és nem sok mindent tehetünk ellenük :/
Én indítottam egy oldalt, a [link] -t . Én itt hívom fel a figyelmet a bull tipusú kutyákra.
Van még 2 kutyám, egy border collie, rá is mondták már, hogy szájkosár kell, pedig még csak 6 hónapos, és nem néz ki egy vérengző kutyának.
A keverékem egyik nap megharapott. Tacskó méretű kutya, nem szereti a gyerekeket, és néha utánna kap bárkinek, ha ideges stb. Őt meg mindenki meg akarja simogatni. buszon még szájkosarat sem kérnek, a többi 2 kutyámnak meg kötelező, pedig a border még 6 hónapos, szóval még nem is lenne kötelező neki.
A te kutyud is nagyon édes ^^
Buster :DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!