Egy felnőtt, 2-4 éves tacskó még mennyire tanítható? Komolyabb dolgokra meg lehet tanítani?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Érdekelne, hogy egy felnőtt tacskó még mennyire tanítható komolyabb feladatokra. Úgy tudom, kölyök korukban a legnyitottabbak és rugalmasabbak, de vajon később is lehetnek tanulékonyak? Be lehet őket tanítani arra, hogy például valamit, amit korábban szagoltak, megtaláljanak, szagminta alapján? Eredetileg vadászkutyák, így a kicsik egészen biztosan képesek lennének erre a mutatványra, kellő tanulás és kitartás mellett. De vajon a felnőttek?aug. 5. 18:10
1/7 anonim válasza:
Írni, olvasni, keresztrejtvényt fejteni nem tanítható meg kölyökkorában sem.
Mi lenne az a "komolyabb dolog"?
2/7 A kérdező kommentje:
Többek közt az, amit példaként ismertettem. Szag alapján való keresés.
aug. 5. 18:21
3/7 anonim válasza:
Te meg tudsz tanulni 25 év felett főzni? Összeszerelni egy konyhabútort? Laptopot használni?
Akkor a kutya miért ne tudna megtanulni dolgokat 2 éves kora felett?
4/7 A kérdező kommentje:
Úgy sejtem, hogy az első és a harmadik komment ugyanattól a személytől származik, az emberi metaforákból ítélve. Nos, úgy sejtem, van némi különbség a kutyák és az emberek idegrendszere és tanulékonysága közt, nem csak mértékében, hanem módjában is. Mindenesetre az éppen közös bennük, hogy valaki minél fiatalabb, annál könnyebb befolyásolni, és tanítani új dolgokra. Gyerekek, akiket néhány évtizede a földeken treníroztak, most képesek hat éves korukra elsajátítani a telefonhasználatot, írnak, olvasnak, méghozzá több nyelven. A kor sokban befolyásolja a tanulási képességeket, a hajlandóságot, például. A kutyáknak nem vagyok szakértője, ezért érdeklődtem, elsősorban tapasztalatok iránt. Van valakinek konkrét tapasztalata?
aug. 5. 19:58
5/7 anonim válasza:
Nem ugyanaz vagyunk, én #3 és 5 éves korában fogadtam örökbe az első kutyámat, rengeteg dolgot tanítottam neki, közepes méretű bozontos terrier keverék volt és 11 évet élt velem.
6/7 anonim válasza:
Persze meg lehet tanítani neki , nem lesz egyszerű mert tényleg kölyökkorban a legegyszerűbb de ez sem lehetetlen csak tényleg foglalkozni kell a dologgal nem akkor amikor épp kedved van mert akkor nem fogja tudni , ha szagmintára való keresést akkor érdemesebb egy trénert felkeresni ski ért is a dologhoz de ha ez nem opció akkor mondjuk kezdhetnéd hogy egy kedvenc játékát dugod el vagy valami finom jutalom falatot aminek van illata csak ne nehéz helyre elsőre mert akkor nem fogja érteni és nagyon kell dicsérni ilyenkor
7/7 anonim válasza:
10 év feletti volt az egyik tacskóm, akit örökbe fogadtam. Alapvető dolgokkal sem volt tisztában és néhány hónap alatt nagyon szépen megtanult mindent vagy tőlem vagy a másik kutyámat figyelve. Ráadásul süket volt és még a jelnyelvet is képes volt megtanulni, ami szerintem elég nagy dolog.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!