Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan előzzem meg, hogy...

Hogyan előzzem meg, hogy beteg legyen a kiskutyus?

Figyelt kérdés

Van egy tacskóm, én magam spóroltam össze rá. 80 ezerért hoztam el tenyésztőtől, nagyon jó "díjnyertes" alomból való fajta tiszta harlekin.

Azonban mivel csak diákmunkázom így a ritka, drágább kezelést igénylő betegségekre nem lenne fedezetem. Azt reméltem, hogy a szüleim kisegítenek ha kell, de apa azt mondta, hogy ha megbetegszik a kutya és nem tudom kifizetni a kezelés költségeit akkor fejbe fogja csapni egy baltával a kutyát.

Én ezt nem akarom, így úgy döntöttem a prevencióra állok rá. Mivel lehet 100%-os prevenciót nyújtani?

Kapja az oltásokat természetesen amikor kell, vettem neki kullancs, bolha, szívféreg elleni tablettát. Nagyon jó minőségű tápot kap és szoktam neki recept alapján főzni is. Minden erőforrásom ráfordítom, csak azért dolgozok, hogy rá legyen pénzem.

júl. 29. 08:51
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
45%
#29 Aha, csak nem tudod, milyen az idegrendszere, milyen öröklött betegségei lehetnek majd stb. Nekem meg a kutyázás az egy hobbi. Az előzővel fajtának való tevékenységeket csináltunk. Elvittem tenyészszemlére, nem is ivartalaníttattam, mert a tenyésztő folyamatosan utánkövette a kutya életét, és mondta, LEHET a jövőben, hogy olyan szukája lesz, amivel jó párosítás lehet, tenyészkannak jó. Végül nem volt ilyen, de büszke voltam arra, hogy olyan kutyám van, ami a fajtája büszkeségére válik és esetleg hozzá is adhat az állomány gyarapításához. Nem lehet kimondani, hogy a menhelyes a legjobb. Persze ha cuki kutya kell, akivel lehet foglalkozni, extra szeretnivaló és szerető családtag, akkor persze, mentsetek kutyát, de nem mindenki ugyanazon okokból tart kutyát, pont úgy, ahogy egyik ember kocogni, másik meg kerékpározni szeret mozgás gyanánt.
júl. 30. 19:07
 32/36 anonim ***** válasza:
16%

Persze, ha neked felvágásból kell a csóri kutya, hogy ilyen meg olyan feltételeknek megfeleljen , akkor persze.

Nekem szeretni kell a kutya, de amúgy ha már annyira külsőségekre mentek, a menhelyes keverékek a legkülönlegesebbek, mivel mindegyik másmilyen, míg ha neked mittom, van egy yorkid, 50 jön veled szemben ugyanolyan az utcán.

júl. 31. 16:38
 33/36 anonim ***** válasza:
38%
#32 Mert szerinted a fajtatiszta, minősített kutyát én már nem is szerettem, a papírját csókolgattam, amikor a kutyát kellett volna sétáltatni? Jézusom, ennyire egybites módon hogy bírsz egyáltalán élni?
júl. 31. 16:42
 34/36 anonim ***** válasza:
16%
"mivel mindegyik másmilyen" a rák is mindig másmilyen :D egyszerű vagy, nincs mese
júl. 31. 16:42
 35/36 anonim ***** válasza:
0%
#32 Yorkie b*zmeg? Magyar embernek magyar kutyát! Jön szembe egy tacskó, ráuszítom a sajátom, hogy takarodjon vissza németbe a korcs.
júl. 31. 16:43
 36/36 anonim ***** válasza:
34%
Az ilyen 35-ösök miatt ciki magyarország.
aug. 1. 19:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!