Hogyan előzzem meg, hogy beteg legyen a kiskutyus?
Van egy tacskóm, én magam spóroltam össze rá. 80 ezerért hoztam el tenyésztőtől, nagyon jó "díjnyertes" alomból való fajta tiszta harlekin.
Azonban mivel csak diákmunkázom így a ritka, drágább kezelést igénylő betegségekre nem lenne fedezetem. Azt reméltem, hogy a szüleim kisegítenek ha kell, de apa azt mondta, hogy ha megbetegszik a kutya és nem tudom kifizetni a kezelés költségeit akkor fejbe fogja csapni egy baltával a kutyát.
Én ezt nem akarom, így úgy döntöttem a prevencióra állok rá. Mivel lehet 100%-os prevenciót nyújtani?
Kapja az oltásokat természetesen amikor kell, vettem neki kullancs, bolha, szívféreg elleni tablettát. Nagyon jó minőségű tápot kap és szoktam neki recept alapján főzni is. Minden erőforrásom ráfordítom, csak azért dolgozok, hogy rá legyen pénzem.
Persze, ha neked felvágásból kell a csóri kutya, hogy ilyen meg olyan feltételeknek megfeleljen , akkor persze.
Nekem szeretni kell a kutya, de amúgy ha már annyira külsőségekre mentek, a menhelyes keverékek a legkülönlegesebbek, mivel mindegyik másmilyen, míg ha neked mittom, van egy yorkid, 50 jön veled szemben ugyanolyan az utcán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!