Hogyan, mivel lehetne táplálni a beteg, lábadozó kutyát, ha nem fogad el szilárd táplálékot?
Egy rokon 10 év körüli kutyájáról van szó. Elvitték állatorvoshoz, kapott injekciót, féreghajtót stb. Tőlem telefonon kértek tanácsot, én sajnos nem láttam a kutyát, hogy milyen állapotban lehet és a leírtaknál többet egyelőre nem tudok.
Csak vizet fogad el, de néha azt is kihányja.
Mivel lehtne próbálkozni? A csukamáj olaj jó ilyenkor?
Előre is köszi!
De miért tőled kértek tanácsot telefonon?? Az állatorvost sokkal több értelme volna felhívni tanácsért!
Másrészt azt sem tudjuk mi baja a kutyának, így nem lehet semmit mondani.
Vannak direkt ilyen lábadozáshoz való folyékony tápok amik magas tápértékkel bírnak. Nekem műtét után javasolta a doki a cicámnál, hogy fecskendővel azzal etessük ha nem fogad el mást, meg neki az emésztése miatt is kellett a folyékony állag, mert a belét műtötték.
Egy normális rendelőbe kéne vinni a kutyát, hányás, bágyadtság esetén jó helyen már rég kapott volna infúziót és ajánlást, hogy mivel etessék. Vannak spec. konzervek, amik könnyen emészthetők és energiapaszták.
Ha nagyon nincs más, én nem zabáltatnám fel vele a hűtőt, hanem a tápját áztatnám szétt, majd összeturmixolnám és fecsivel igyekeznék beadni neki, sokszor keveset, holnap pedig menjenek egy jól felszerelt dokihoz.
Köszönöm szépen a válaszokat! Különösen a folyékony tápokat, speciális konzerveket és az NRG pasztát. Mivel nincs kutyám, ezekről nem tudtam eddig.
Beszéltem a rokonommal, a kutya ma reggel már evett. De szerzek be speciális tápszert/pasztát és szombaton viszek nekik (rendeltem volna, de nem találtam olyan boltot, ahonnan ennél gyorsabban kiszállítanak.
Köszi még egyszer a segítséget!
Attol fugg mi baja .
Orvostol kerjenek tanacsot. Nem mindegy milyen betegseg utan milyen tapszert kap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!