Hogyan előzzem meg, hogy beteg legyen a kiskutyus?
Van egy tacskóm, én magam spóroltam össze rá. 80 ezerért hoztam el tenyésztőtől, nagyon jó "díjnyertes" alomból való fajta tiszta harlekin.
Azonban mivel csak diákmunkázom így a ritka, drágább kezelést igénylő betegségekre nem lenne fedezetem. Azt reméltem, hogy a szüleim kisegítenek ha kell, de apa azt mondta, hogy ha megbetegszik a kutya és nem tudom kifizetni a kezelés költségeit akkor fejbe fogja csapni egy baltával a kutyát.
Én ezt nem akarom, így úgy döntöttem a prevencióra állok rá. Mivel lehet 100%-os prevenciót nyújtani?
Kapja az oltásokat természetesen amikor kell, vettem neki kullancs, bolha, szívféreg elleni tablettát. Nagyon jó minőségű tápot kap és szoktam neki recept alapján főzni is. Minden erőforrásom ráfordítom, csak azért dolgozok, hogy rá legyen pénzem.
Nem bántás, de arra vagyok kíváncsi, hogy néz ki a törzskönyv?
Elmondom, milyen helenleg a meoesz torzskonyv:
- egy A4-es papír
- Származási Lap a fejléc
- alatta a kutya es a tenyésztő adatai
- alatta a családfa
- hàtuljàn 3 tulajdonosnyi hely (ott van a tul.jog feltüntetve)
Az első lapon, a tkv-i szám mezőben úgy kell kezdödnie, hogy: MET.Ht/Szt.xxxx/xx az x-ek helyen szám van. Szoval látsz ilyen betű és számsort a torzskonyveden?
Majdnem én is írtam hogy ennyiért nem fajtatiszta, de megnézve a hirdetéseket, valóban ennyi egy kenneles, törzskönyves. Azt hittem többszöröse.
Ehhez képest fél éve 370 ezer volt a Borderem :D
Én is kíváncsi lennék, melyik kennel.
De onnan is kizárt hogy kutyát vennék, ahol ennyiért adnak. Egyszerűen nem jön ki a matek, valami sántít.
"23-as, tacsko atlag 350-500 ezer korul mozog most, divatos fajta. Milyen kennelt neztel?"
ebadta, ott is nézve hogy ne csak fajtatisztának hazudják. Hol 350-500? Nem tenyésztésre szánt, vagy top show vonalas ami érdekes itt. Végigpörgettem, 130-140 a teteje. Igaz elég sok a szapis de vannak tenyésztőtől is.
Megneztem. Azok szaporitok, de ne zavarjon.
Te mar vasaroltal tenyesztotol ha jol ertem, igy sem tunik fel azaz aprosag, hogy nincs torkonyv a kutyakhoz? Na meg hogy nez ki egyik-masik, furcsan.
Torzskonyv nelkul nem beszelhetunk fajtatiszta kutyarol.
Menhelyes a legjobb.
Kizárt, hogy valaki bemegy egy menhelyre és nem talál magának megfelelő kutyát.
De ha mégis, akkor van még 50 másik menhely.
Vicc ez az egész kutyatenyésztés/szaporítás.
Utolsó, ez butaság…
A menhelyen keverék kutyák vannak, ismeretlen eloelettel, szuloktol, egeszsegi allapottal.
A szaporitok valoban nem alternativaja ezeknek, de a tenyesztett fajtatiszta kutyak igen. Nekem pl soha az eletbennnem kene menhelyes sem szaporitott kutya, csak torzskonyves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!