Hogyan előzzem meg, hogy beteg legyen a kiskutyus?
Van egy tacskóm, én magam spóroltam össze rá. 80 ezerért hoztam el tenyésztőtől, nagyon jó "díjnyertes" alomból való fajta tiszta harlekin.
Azonban mivel csak diákmunkázom így a ritka, drágább kezelést igénylő betegségekre nem lenne fedezetem. Azt reméltem, hogy a szüleim kisegítenek ha kell, de apa azt mondta, hogy ha megbetegszik a kutya és nem tudom kifizetni a kezelés költségeit akkor fejbe fogja csapni egy baltával a kutyát.
Én ezt nem akarom, így úgy döntöttem a prevencióra állok rá. Mivel lehet 100%-os prevenciót nyújtani?
Kapja az oltásokat természetesen amikor kell, vettem neki kullancs, bolha, szívféreg elleni tablettát. Nagyon jó minőségű tápot kap és szoktam neki recept alapján főzni is. Minden erőforrásom ráfordítom, csak azért dolgozok, hogy rá legyen pénzem.
Ilyen szülök mellett neked sem kell ellenség.
Amit a végén írsz, szerintem ennyit tudsz tenni. Nem tudom van-e magyaroszágon egészség biztosítás állatra olyan áron, ami még belefér a költségvetésbe, németeknél van ilyen pl. olyan esetre, ha valamikor drága mütétre lenne szükség.
80 ezerért max egy szaporítót támogattál.
Ilyen családba kutyát vittél haza? Egy komolyabb betegség több 100 ezer forint lehet. Nálunk vidéken a kutyusom “sima” szalagszakadása majdnem 500ezer forintban állt meg.
Borzasztó felelőtlen az egész család. A kutya fogja megszívni előbb-utóbb
ennyit tudsz tenni, 100%-os prevenció nincs
eleve mozgásszervi problémákra terhelt a fajta, így annyiban tudsz "védekezni", hogy nem lépcsőzteted, ha felveszed támasztod a gerincét, és nem egy kézzel fogod, valamint már most elkezdesz félretenni az esetleges műtétekre.
"de apa azt mondta, hogy ha megbetegszik a kutya és nem tudom kifizetni a kezelés költségeit akkor fejbe fogja csapni egy baltával a kutyát."
Ilyen körülmények közé muszáj volt kutyát hozni? :/
Kisállat biztosítás + félre tett pénz. Az csak nem baj, ha nyitsz valami megtakarítási számlát.
És ahogy #5 mondja prevenció. Lépcsőzés nincs, ugrálás minimális. Normálisan alátámasztva emelem fel a kutyát. Ergonomikus hám, ortopéd (értsd normális alátámasztást biztosító kutyaágy). Kúraszerűen megtámogathatod étrend kiegészítővel, pl. zöldkagyló kivonat.
Érdemes egyszer egy teljes vérképet csináltatni neki, hogy tudd az alapértékeit. Aztán néhanapján ismételni.
Javaslom figyelj oda a kutya mentális egészségére is. Amint olyan problémád van, ami komplexebb annál, hogy "Buksi ül", az oktatás ára is az egekbe szökik.
Hú hát nagyon buta ötlet volt ilyen környezetbe kutyát hozni...
Egy szapis kutyával, pláne tacsival meg valószínűleg gond lesz (azt már hozzá sem teszem, hogy pláne harlekinnel). Szerintem még most ajandekozd el
A harlekin nem hivatalos szín, tehát nem tenyésztőtől van, illetve ennyi pénzért meg főleg. Na mindegy, lépjünk ezen túl.
Az etetési módokat ne keverd. Vagy főzöl neki, vagy tápot adsz neki. Ne keverd.
A tacskóbénulásnak olvass utána, azt hiszem 1 éves kora körül érdemes elvinni röntgenre.
Humac port adhatsz neki allergia és emésztőrendszeri gondok megelőzésére.
Ne engedd lépcsőzni és ugrálni ágyra-kanapéra!
Es hogy nez ki torzskonyv? Ezek utan nagyon erdekelne. Lehet osszekevered az oltasi konyvvel…
En 4 eve 350 ezerert vettem a tacskomat tenyesztotol. Meglepodnek, ha 80ert lehetne kapni es az nem szaporito lenne.
De amugy megszopattad magad, mert a tacskok erzekeny pontja a gerincuk. Akarhogy vigyazol ra, elofordulhat benulas. Na akkor mi lesz? Egy vizsgalatot nem tudsz kifizetni, nemhogy akkor mutet aztan terapia…
:(
Felelotlenek vagytok, de a szuleid sara ez foleg. Meg se kellett volna engedniuk a kutyat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!