Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A tacskóm mindig túl jár az...

A tacskóm mindig túl jár az eszemen és nehezen bírok vele, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Mostanában lelopkodja az uborkákat a kertből és ezért elhatároztam, hogy megnevelem. Én nem hiszek az erőszakban, úgyhogy azt a módszert választottam, hogy amikor leszed egy uborkát akkor mindig mondom neki, hogy "ejnyebejnye kiskutyám, ilyet nem szabad csinálni. Csúnya dolgot csináltál, ugye tudod?" Ezt már két hete csinálom de nem segít, mindig ellop egy uborkát. Most azt próbáltam ki, hogy ha leszed egy uborkát akkor kezembe veszek egy jutifalit és eltöröm és csak a felét kapja meg. Amikor pedig nem lopja az uborkát akkor kap egészet és ugy gondolom, hogy ezzel látja, hogy rosszat csinál ha csak felet kap. De ez se segített bár ezt tegnap óta próbálgatom.

Aztán a másik probléma, hogy esténként hívnám be a kertből de hívásra nem jön be, úgyhogy ilyenkor ki szoktam menni, hogy na majd akkor a kezembe behozom, de amint közelítek a tacsimhoz, ő elkezd mint az őrült szaladni, aztán a kert végén megfordul és elkezd velem szembe szaladni. Na én ilyenkor lehajolok, kiteszem a kezem, hogy na majd most elkapom de amikor közel ér és lecsapnék rá akkor kicselez és ilyenkor többször volt már, hogy úgy elvágódtam, hogy megsérültem. Egyszer a fejem is beszakadt és menni kellett a sürgősségire.

Én egyszerűen már tanácstalan vagyok. Mit tegyek?

júl. 8. 17:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
96%

Nem is tudom mit írhatnék. Ne verd agyon a kutyát, de ha rosszat csinál kiabálj rá valami RÖVIDET, pl. “nem szabad!” A kutya leszarja a hegyibeszédet, amit előadsz neki. Máskor annyit beszélsz hozzá, amennyit akarsz, de a fegyelmezés nem ez a kategória. Jutalomfalatot meg eszedbe ne jusson adni, ha rosszat csinál, se felet, se negyedet, ez nem is tudom hogy jött.

Behívás: jobb későn mint soha. Állj meg egyhelyben, ne kergesd a kutyát meg cselezgess, azt fogja hinni játszani akarsz. Megállsz, nincs hegyibeszéd, határozottan hangosan szólsz neki hogy “Ide Bodri” vagy “Gyere Bodri” vagy bármit, ami a behívás lesz. Ha megcsinálja jutalmazod egyből. Ha nem csinálja és megunod zárd ki, egy idő után ott fog állni az ajtóban, mert be akar menni. Tudod ki kergetőzne éjjel fejbetörésig a kutyával.

Amúgy tacskógazdaként azt gondolom, hogy nem vagy elég határozott és konok ehhez a fajtához. Aranyosak meg minden, de ha feszt babusgatod őket és nem állsz bele ezekbe a szitukba a fejedre nőnek.

júl. 9. 00:03
 12/18 anonim ***** válasza:
34%
Fütyülj bele a seggibe oszt citerázzál
júl. 9. 00:06
 13/18 anonim ***** válasza:
65%

Nem nehéz túljárnia az eszeden. Szerencsétlen kutya... Miért kellett neked egyáltalán állat?

Jutalmazod, ha lopja az uborkát. Mit is vársz tőle? Kergeted a kertben, miért várod, hogy odamenjen hozzá?

Mondanám, hogy kutyaiskola és következetesség, de ez a kérdés olyan szintű ostobaságra vall, hogy inkább egy értekmes gazdának ajándékozást javasolnék.

júl. 9. 00:11
 14/18 anonim ***** válasza:
83%

""ejnyebejnye kiskutyám, ilyet nem szabad csinálni. Csúnya dolgot csináltál, ugye tudod?""

Gondolom ezt is kedves hangsúllyal mondod. Hiba!

A kutyáknak egyszavas, rövid utasításokat kell adni, parancsoló hangsúllyal. Ha elkezdesz beszélgetni vele, akkor ebből 1. nem ért semmit, 2. a hangsúlyra figyel és ha ez nem elég határozott, akkor félre fogja érteni.

Tudom, hogy most boldog-boldogtalan tacskót tart, de pont ugyanúgy el lesz rontva a fajta, mint a 80-as években. Mindenki azt hiszi, hogy a tacskó öleb, pedig nem. A tacskó kotorékeb, kőkemény munkakutya és pont az ilyen és egyre több neveletlen és rosszul kezelt egyedek miatt gondolja majd mindenki, hogy egy idióta fajta.

júl. 9. 05:23
 15/18 anonim ***** válasza:
33%
Ez a kérdés még mindig itt van? Szégyen! Na én mentem, uncsi. Gyenge.
júl. 9. 08:18
 16/18 anonim ***** válasza:
77%
Nincs nevelve a kutya, ez tisztán látszik. Vagy kezedbe veszed az irányítást, de normálisan, nem is gyengusz módjára, vagy akkor örökké így el lesz kanászodva. Az uborkát ne lopkodja. Ha pedig lelop, nem kell még jutalmazni is érte! Ha pedig nem jön be, ne szaladgálj utána, te szerencsétlen. Állj a sarkadra, erőteljesen szólj rá. Ha nem jön be, akkor menj be, csukd be az ajtót, ha megunta, úgyis oda fog menni az ajtóhoz.
júl. 9. 08:37
 17/18 anonim ***** válasza:
25%
edd meg te is az ő uborkáját!
júl. 9. 19:24
 18/18 anonim ***** válasza:
0%
A kutya. A hamburgert. Szereti!
júl. 9. 23:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!