A tacskóm sántít a körme miatt? Mit tehetnék? Az állatorovos szerint magától helyrejön?
Figyelt kérdés
Sétáltunk a tacsimmal és ráment egy sok kis kőből álló kapubejáróra és utána rögtön elkezdett vérezni a tappancsa körül. Felsértette egy éles kő a körme kezdeténél. Hazavittem kézbe, lefertőtlenítettem és bekötöttem egy napig, hogy ne nyalogassa. Másnap elvittem egy idős állatorvoshoz, aki megnézte és nem kezdett vele semmit, csak írt fel gyógyszert, ami fájdalomcsillapító ill. gyulladásgátló. De ennek már majdnem egy hete és még mindig szegény 3 lábon fut. Ráállni már rá tud, de látom hogy az a körme mintha kicsit ki lenne fordulva. Másképp áll egy kissé mint a többi. Akinek volt már ebben tapasztalata, előbb utóbb az a köröm lenő? Esetleg leesik a kutyák esetében is? Kicsit aggódom mert nem hiszem, hogy pont egy tacskónak jót tesz a hátrom lábon való futás a gerince miatt...máj. 4. 21:25
2/3 anonim válasza:
Ha van olyan "fityegő" rész, ami zavarhatja, beakadhat valamibe, akkor azt érdemes levágni.
Sajnos a körömsérülés fájdalmas, és sokáig tart mire a sérült rész lenő.
Adhatsz rá cipőt.
3/3 anonim válasza:
Orvos nem fog tudni vele semmit sem csinálni. Majd helyre jön magától.
Én kutyámnak évente egyszer biztos történik vmi a körmével,felszakad,votl ami kiszakadt neki,de nem tudjuk hogy vér sehol nem volt,csak a lyuk a körme helyén. ,de nő vissza oda a körme.
Farkas körme is felszokott akadni vérzik,fáj neki.
Nyalogatják,majd szépen elsorvad és leesik aminek le kell.
Én sosem csináltam ebből ügyet,persze kellemetlen neki,de a doki se tud vele mit tenni.
13 éves lesz a kutyá szóval 10 ilyen esetünk biztos volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!