Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tacskósok figyelem! Van egy...

Szintia0120 kérdése:

Tacskósok figyelem! Van egy 15 hetes törpe tacskóm. A párommal vettük, mert már olyan régóta szerettem volna kutyust, és kiválasztott magának, de ami ez után jött álmaimba se gondoltam volna. Ez mindig ilyen nehéz lesz?

Figyelt kérdés
Olyan szinten féltékeny a páromra a kiskutya, hogy egymáshoz se tudunk szólni. Csak úgy hajlandó sétálni kettőnkkel, ha levisszük, hogy közöttünk mehet, ha megpróbálunk egymás mellé menni akkor össze-vissza rohangál elénk mögénk, ugat… fent ha egymáshoz érnénk, szólnánk direkt elkezd csinálni olyan dolgot amire tudja hogy felpattanunk hozzá. (Rombolja a lakást, lelop egy ruhát a szárítóról, megállás nélkül ugat ami panelba nem a legjobb ezért hiába írják hogy ne foglalkozzak vele sajnos muszáj csitítgatnom hogy ne zavarja a lakókat.) Párom ha egyedül viszi le, nála nem hajlandó megmozdulni a pórázon, elfekszik és csak húzni lehet. Pedig nagyon szereti a kutyákat, és vele is nagyon türelmes. De én már rettegek hogy rámegy a kapcsolatunk, mert besokal. (Ő nagyon romantikus bújós tipus, és már mondogatja hogy hiányzok neki, amit meg is értek mert tényleg mindig fél szemmel a kiskutyát figyelem 0-24be.) Mindezek mellett nagyon eleven, rossz kiskutya, bontja tényleg az egész lakást, falat eszik, bútorokat rág, a játékait is addig tépi amég le nem esik belőle egy darab, ha rászólunk, csak bepörög tőle. Van hogy elkattan és 3-4 órán keresztül hozzá se lehet érni mert mindent is harap, köztük belénk is hatalmasakat. A séták is elég nehezek vele, mindent is összeszed és megeszi, nem győzök ennyi mindent kiszedni a szájából, ha meglát egy kutyát annyira megijed tőle, akkor is ha messze van, hogy utána csak sprintelni akar hazafele, bármennyire is húzom próbálom kizökkenteni jutalomfalattal semmi, csak megy a feje után. Szobatisztasággal szinte teljesen rendbe van, ha hisztizik mert nem úgy van valami ahogy ő akarja akkor direkt rápisil a kanapéra, ez általában mindig akkor történik meg ha enni próbálunk, ugat az elején megállás nélkül, majd amikor rájön hogy nem adunk neki a kajánkból akkor felmegy és lepisili. Napi 4x visszük le, ebből 2x futtatóra, az egyiknél fél a másiknál 1 órára. De utána is csak tovább pörög itthon. Elvittük kutya oviba, ahol fertőzést kapott el pedig minden oltása megvolt, szóval oda többet nem merem vinni. Olvastam hogy párkapcsolatba nem való ez a fajta kutya, de nem gondoltam hogy ez tényleg ilyen nehéz lesz. Folyamatosan olvasgatom, hogy neveljem, mit hogyan csináljak, de úgy érzem hogy nem igazán vállnak be ezek a tanácsok nála. Neveltem már kutyát ég és föld amit tapasztalok. Szinte folyamatos figyelmet igényel, ami munka mellett elég megterhelő, főleg ha még a párommal se tudok nyugodtan beszélgetni, vagy enni egyet. A segítségeteket kérném, más is már tapasztalt, ehhez hasonló féltékenységet, hisztit? Vagy csak nyugtassatok meg, hogy jobb lesz idővel, megszokja hogy 2 gazdija van, bármilyen tanácsot elfogadok, és előre is köszönöm.

2024. máj. 30. 19:04
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
75%

Van gazdijogsid?

(A tacsi az egyik legfegyelmezettebb kutya, imád együttműködni az emberrel.)

2024. máj. 30. 19:19
 2/17 anonim ***** válasza:
92%
Magán trénert keressetek fel, túl sok minden van ráhagyva erre a kutyára és csak rosszabb lesz...
2024. máj. 30. 19:25
 3/17 anonim ***** válasza:
91%

Nyilvan ha majomszeretettel nevelitek es mindent rahagytok, akkor lesz ez meg rosszabb is. Kutya, kovetkezetes neveles es szabalyok kellenek.

A tacskokat raadasul kemeny kezzel kell fogni, nagyon makacs fajta. Tudom, mert nekem is tacskom van…:D

Nalunk mondjuk pont ilyen gond nem volt, igy gyakorlati tanacsokat nem nagyon tudok adni, de sok mas volt viszont, amit helyre kellett tenni. Hozzank elso korben trener jott egy par hetig, majd kutyasuliba mentunk.

Nalunk pl az sokat segitett, hogy le lett tiltva a kanaperol es az agybol, ejszaka szobakennelben alszik. Igy minket is jobban “tisztel” es szot fogad. Ez hozta meg talan a legnagyobb attorest, de en szerintem nektek kene egy jo trener, aki szemelyre szabottan tud segiteni.

2024. máj. 30. 19:25
 4/17 anonim ***** válasza:
86%
Google: kutyaiskola
2024. máj. 30. 19:31
 5/17 anonim ***** válasza:
89%
Fú, nagyon sürgősen keressetek egy trénert vagy kutyaiskolát, ahol megtanítanak bánni a kutyussal, mert totálisan a fejetekre van nőve már most. Nem fogtok bírni vele, teljesen rossz irányba haladtok, kérjetek segítséget. Hidd el, nem bántani akarlak, abszolút jó szándékból írom.
2024. máj. 30. 21:24
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Fajtától függetlenül el lehet rontani a kutyát, vagy engedelmességre tanítani, legfeljebb a módszerekben lehet eltérés.

Sok évvel ezelőtt a spánielt láttam, amelyiket szeretetből nevelt félre a gazdája, azzal, hogy teljesen kiszolgálta, soha nem éreztette határozottan, hogy "ezt nem szabad".

Néhány hónap múltán már a spániel agrasszívan morgott a gazdájára, ha nem járt az a kedvében.

Akkoriban ismerkedett össze az illető a későbbi párjával, aki szintén kedvelte a kutyát, de bizonyos dolgokat határozottan nem engedett meg neki, ha a spániel rámordult, erőszak nélkül ledominálta, és a kutya elfogadta, hogy nem ő a főnök a családban.

A kutya nem gyerek, nem kell ajnározni, pláne úgy, hogy rosszul értelmezze a helyzetét.

Nem ő a falkavezér, de mégcsak nem is a második, a család minden tagja előtte áll a rangsorban, és ha azt jól csinálják, a kutya is boldog.

Nagyon régen volt tacskóm, ismerőseim közöttmost is vannak, akik törpe tacskót tartanak.

Olykor önfejűek, sokszor bohókásak de egyik sem irányítja a családtagokat, tudják a helyüket a falkán belül.

Nem akarlak megrémiszteni, de a kutya nevelését nagyon el is lehet rontani.

Belrgondoltál abba, ha rátok, így hármasban ennyire helytelenül reagál, mennyire veszélyes lehet egy csecsemőre, kis gyerekre?

Erről nem a kutya tehet, a részleteket bem ismerjük, de sanszos, hogy "túl szeretted", azt éreztetted vele, hogy fontosabb, mint bárki más.

Nem lehet, hogy a tacskó lett a gyerek a családban? A gyereket is nevelni, tanítani kell, a gyerek is féltékeny, irígy lehet, ha nem kap útmutatást, mi a helyes.

2024. máj. 30. 22:50
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
15 hetes kutya még könnyen nevelhető, de kell nevelni is, nem elég csak szeretni, a kettő együtt működik
2024. máj. 31. 00:05
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Tacskód van! Miért akartál ilyen kutyát, ha ennyire nem vagy tisztában a tulajdonságaival? Ugat a tacskód? És rombol? Tényleg? Ennyire nem olvastál még egy szót sem utána a fajtának?

Tudom, mert most ez a divat fajta és te mint látszik tipikus divat-gazdi vagy, akinek kiegészítőkelléknek kellett a kutya. Gondolom pláne olcsón kellett, tk nélkül valami szaporítótól.

Esetleg elkezdhetnéd nevelni. Miért nem neveled rendesen? Miért nem foglalkozol vele rendesen? Ha megfelelően fárasztanád mentálisan, és normálisan nevelnéd, nem lenne semmi gond. Persze a tacskó tipikusan olyan fajta, ami rohadtul nem való ennyire kezdő gazának.

2024. máj. 31. 00:18
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Két akaratgyenge ember + egy kölyök tacskó :D Remek párosítás! Vigyétek trénerhez, ne itt akarjatok ötletelni, ehhez látni kellene és instant korrigálni, de ti még nevelni se tudjátok.

A tacskók akaratos jellemek, ha nem fogjátok keményen és következetesen, akkor ez a vége.

2024. máj. 31. 07:48
 10/17 anonim ***** válasza:
71%
Tacskót vettetek, mit csodálkozol ezeken?? :D Tacskó kellett, hát akkor most szenvedd a következményeket.
2024. máj. 31. 07:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!