Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A tacskóm mindig túl jár az...

A tacskóm mindig túl jár az eszemen és nehezen bírok vele, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Mostanában lelopkodja az uborkákat a kertből és ezért elhatároztam, hogy megnevelem. Én nem hiszek az erőszakban, úgyhogy azt a módszert választottam, hogy amikor leszed egy uborkát akkor mindig mondom neki, hogy "ejnyebejnye kiskutyám, ilyet nem szabad csinálni. Csúnya dolgot csináltál, ugye tudod?" Ezt már két hete csinálom de nem segít, mindig ellop egy uborkát. Most azt próbáltam ki, hogy ha leszed egy uborkát akkor kezembe veszek egy jutifalit és eltöröm és csak a felét kapja meg. Amikor pedig nem lopja az uborkát akkor kap egészet és ugy gondolom, hogy ezzel látja, hogy rosszat csinál ha csak felet kap. De ez se segített bár ezt tegnap óta próbálgatom.

Aztán a másik probléma, hogy esténként hívnám be a kertből de hívásra nem jön be, úgyhogy ilyenkor ki szoktam menni, hogy na majd akkor a kezembe behozom, de amint közelítek a tacsimhoz, ő elkezd mint az őrült szaladni, aztán a kert végén megfordul és elkezd velem szembe szaladni. Na én ilyenkor lehajolok, kiteszem a kezem, hogy na majd most elkapom de amikor közel ér és lecsapnék rá akkor kicselez és ilyenkor többször volt már, hogy úgy elvágódtam, hogy megsérültem. Egyszer a fejem is beszakadt és menni kellett a sürgősségire.

Én egyszerűen már tanácstalan vagyok. Mit tegyek?

júl. 8. 17:46
1 2
 1/18 Senior Séf ***** válasza:
90%

"eltöröm és csak a felét kapja meg"

Mindebből ő csak azt tanulja meg, hogy jutalmazod, ha lopja az uborkát.

júl. 8. 18:42
 2/18 anonim ***** válasza:
89%
De egyébként ez valami fondorlatos provokatív kérdés
júl. 8. 18:45
 3/18 anonim ***** válasza:
82%
Mért nem rakod a humor rovatba? Nem mintha humoros lenne, a legminimálisabb szinten se az, borzasztó gyenge, de a Kutya rovatba betenni konkrétan visszaélés a gyakorikérdésekkel!
júl. 8. 18:54
 4/18 A kérdező kommentje:
Mert nem is humor azért.
júl. 8. 19:06
 5/18 anonim ***** válasza:
9%
Gyakorold a nyitást, ne csak e4-gyel nyiss, mert kiszámíthatatóvá teszi a játékodat. Próbáld inkább, hogy lassan bontod ki az állást, és aztán ütéskényszerrel mozdítsd ki a vezért.
júl. 8. 19:09
 6/18 anonim ***** válasza:
82%

Ez olyan, mint amikor az ismerősöm hívott engem magukhoz, hogy tanítsam meg sétálni a kutyájukat, mert ők nem tudják rávenni.

Mondom, mutassák meg, hogyan tanítják, megmondom, mit rontanak el.

Hát nem igazán tudtam szóhoz jutni és finoman megmondani, mi is a hiba, mikor megláttam, mit csinálnak. Nyakörv, póráz a kutyán, eddig oké, de aztán a kutya lefekszik. Akkor hozzá a jutifalatot a gazdi. Neki adja a szalámit, aztán hívja, hogy na gyere. És mondja nekem, hogy látod, hiába tanítom jutalomfalattal, nem jön. 🤦

júl. 8. 19:14
 7/18 anonim ***** válasza:
72%
#4 Szerintem baromi humoros, hogy a kutyád okosabb nálad, még humorosabb, hogy csak akkor jöttél rá, hogy nevelni is kéne, főleg egy ilyen akaratos és önfejű fajtát, amikor olyat kezdett csinálni, ami nagyon nem tetszik neked. Ami ebben nem humoros, hanem végtelenül szomorú, hogy van egy kutyád, akit nem kezdtél el behívhatóságra nevelni abban a pillanatban, hogy hozzád került. Minek vállal kutyát az, aki az érkezte előtt nem képes elolvasni egy nem túl hosszú "hogyan is kell kutyát tartani?" témájú könyvet?
júl. 8. 19:26
 8/18 anonim válasza:
84%

Ez a kérdés tényleg vicc? :D

Legyél erélyesebb, ne adj jutalomfalatot hanem kiabálj rá. Bántani nem kell...

júl. 8. 19:59
 9/18 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem nagyon aranyos es játszik.

Azt látja, mert okos, hogy te káricsálsz az uborka miatt es azert szedi le, mert akkor ráfigyelsz.

Figyelj rá játszodj vele többet es akkor abbahagyja.

Nagyon édes, ahogy leírod en imádom a huncut kutyákat, amelyik okos es édes, nem élőhalott.

júl. 8. 20:16
 10/18 anonim ***** válasza:
88%
"A tacskóm mindig túl jár az eszemen" No komment. gondolom nem nehéz neki.
júl. 8. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!