Sima glicerines végbélkúpot tehet fel a kutyának?
10 kilós kutyusról van szó,másfél hete hoztam hazaba menhelyről.
Ma lesz a negyedik nap,hogy nem kakilt.
Pont elotte voltunk orvosnál,előtte kakilt is.
Egeszseges,jokedu,jon-megy,nem fájlalja a hasát.
Oliva olajat már adtam neki tegnap 2x,de nem indult meg…
Azt javasolta még az állatorvos,hogy kesztyüvel kicsit nyuljak a fenekébe.
A kupot elfelejtettem megkérdezni,és valahogy megis jobban hangzik,mintha én turkálnék szegénynek.
Nem kéne házilag gyógyítani. Őket hogy vasárnap van, de ha már 2 napja nem sz@rik vihetted volna dokihoz.
Gratulálok!
Szerintem tehetsz be neki.
De amúgy ha olajból sem indult meg, lehet, hogy nem sima székrekedés, hanem bél elzáródas is lehet akár.
Az pedig gáz, mert nem fog magától megoldódni, műteni kell
Voltunk dokinál,( nem azon a 15 ezren mulik a kutyám egeszsege)
Csak nem akartam felesleges stressznek kitenni,ha esetleg itthon megtudjuk oldani,igy is mindentől retteg még,nagyon sokat bántották:(
Nincs bélélzáródása🙏🏻 puha,konnyen tapintható a pocija,nem faj neki,es amugy tök vidám,eszik-iszik.
Semmi hányás,vagy hányinger,levertség.
Valamiért egyszeruen nem mer kakilni…
Kapott ket féle gyogyszert,nem hashajtót,csak ilyen olajokat.
Ha reggelre sem jon meg a csomag,akkor holnap viszem vissza és kitalál valami mást.
#5 A glicerin nem robbanószer, hanem többértékű alkohol. Állatok szervezetében a lipidek legfőbb alkotója, egyébként vizes oldatát hidratálásra használják a kozmetikában, gyógyászatban a glicerines végbélkúpot hashajtásra. Ehető, élelmiszeriparban higroszkópos tulajdonsága miatt vízmegkötésre, édes íze miatt édesítőszerként használják. A nitroglicerint használják robbantásra (igen, a glicerint nitrált változata), de az is csak 180 °C-on robban, úgyhogy hacsak nem nyomsz öngyújtót a kutya nitroglicerinnel bekent végbeléhez az sem túl veszélyes.
Tudtommal a kutyának a glicerintől nem lesz baja, de azért mégsem igazán érdemes semmit dugdosni a végbelébe főleg orvosi jóváhagyás nélkül.
Végül mi lett a kutyussal?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!