Ha külföldön élek fogadhatok örökbe kutyát Magyarországról?
Figyelt kérdés
1-1,5 éven belül szeretnék kutyát és mivel nincs különösebb preferenciám a fajtát illetően, és sajnálom a menhelyi kutyákat, ezért úgy döntöttem, hogy örökbefogadok. Hollandiában élek és itt alig vannak menhelyek és jellemzően olyan kutyák vannak, amik vagy nagyon idősek vagy problémásak és úgy gondolom otthon rosszabb helyzetben vannak a menhelyek, mert sokszor látom, hogy nagyon sok kutyát kell ellátniuk kevés pénzből ezért szeretnénk otthonról elhozni egy kutyát. A probléma ott van, hogy néhány menhely oldalán az van írva, hogy kijönnek ellenőrizni a körülményeket, de ez az én esetemben lehetetlen, 1500 kilóméterre nem hiszem, hogy kijönne bárki is ellenőrzi a kutya leendő környezetét. Ha nem tudunk menhelyről hozni, akkor sajnos kénytelen leszek tenyésztőtől venni, amit nem igazán szeretnék.2024. júl. 7. 06:15
11/12 anonim válasza:
Eszkulap is ad orokbe kulfoldre, oket tudom.
Szoval vannak menhelyek, ahol sima liba.
12/12 A kérdező kommentje:
Azzal nincs baj , hogy többször kell látogatni, átlag évi egyszer 2 hétre haza szoktunk menni (családlátogatás és az esetleges ügyek intézése miatt) aminek elégnek kell lennie az ismerkedésre. Majd email-ben érdeklődünk, hogy milyen feltételekkel adnak örökbe külföldre. Magán embertől nem szívesen hozok, egyrészt azért, mert semmi oltás és orvosi vizsgálat nélkül nem szeretnék elhozni kutyát, másrészt mi felnőtt kutyát szeretnénk.
2024. júl. 8. 04:32
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!