Ha külföldön élek fogadhatok örökbe kutyát Magyarországról?
Nálunk (kisváros) igen aktív a kutyamenhely körül az élet. Sok az önkéntes is, köszönhetően az agilis vezetőnek. Hamar híre szaladt, hogy egy 10 éves, 8 éve a menhelyen élő, nagytestű, fekete kutyust visznek Németországba. Hogy ez annak volt köszönhető, hogy a kutya régóta menhelyes, vagy annak, hogy férfiember gyakran támogatja őket anyagilag, ez nem derült ki. (A vezető csaj igencsak a körmére néz annak, hogy kinek ad ki kutyát.)
Szóval egy próbát megér, aztán hátha..
Egy kicsit off - illetve nem is annyira az -, természetesen itt is megvolt a sétáltatós/ismerkedős protokoll. És eljött a búcsú pillanata. A kutya a menhely kapuja előtt ült - immár a szabadság oldalán -, a nyakában egy csinos kendő. Ült büszke, délceg testtartással, áhítatos pofival, és a szentek türelmével várta az autót és a gazdit. Az ő Gazdiját, aki végre hazaviszi.
Állatot én még ilyen boldognak nem láttam. Néha kapunk róla fotót; jól van.
Kérdező, sok sikert és boldog kutyás éveket.
4 es
Az ingyen elviheto kutyusokkal az a baj, hogy tobb mint valoszinu nincs veszettseg elleni oltasuk. Kulfoldre meg utlevel kell aminek az ervenyes oltas a fuggvenye. Beadastol 21 nap mire ervenyes lesz. Plusz chipje sincs az szinten kell az utlevelhez.
Menhelyen ez mind van egy kutyanak.
A legtöbb menhely nem megy ki családlátogatásra, de azt azért szokták kérni, hogy 2-3x találkozz a kutyával, mielőtt hazaviszed. Az a baj, hogy valamiért a problémázósoknak a legjobb a marketing részlegük és őket dobja fel a google és facebook, ha majd menhelyet keresel, szóval nézz jól körül...
Hallottam olyat is, hogy kinti szervezetek visznek tőlünk, balkánról és egyéb kevésbé fejlett állattartasi kultúrával rendelkező országokból kutyákat, akár úgy is, hogy videó vagy kép alapján rámutat a német, holland vagy angol. Ezt nem tudom pontosan hogy működik, de erre is ránézhetnél. (itthon pont az a kritika éri őket, hogy kitalicskázzák a "szép" és problémamentes kutyákat, akiket helyben is örökbefogadnának egy szapis kutya vásárlása helyett...)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!