Mit tehetek ha nem akarják átíratni a chipet a nevemről?
Sziasztok!
Elég hosszú történet lenne leírni, így nem részletezem. Az utcáról fogadtam örökbe egy kutyát pár évvel ezelőtt. Most viszont sajnos el kellett, hogy ajándékozzam.
Az új tulajdonos viszont nem akarja átíratni a chipet a nevemről. Azt mondja, hogy neki nem gond ha az én nevemen van.
Viszont bennem felötlött a kérdés: ha pl ne adj isten, de rosszul bánnak a kutyával, vagy ha megharap valakit, ha nem adatják be a veszettségi oltást, akkor engem vonnak felelősségre? Hisz a chip az én nevemen van.
Sajnos az ilyenekkel nem vagyok tisztában, hogy ez hogyan működik.
Előre is köszönöm a válaszokat!

Ha van papír az ajándékozásról, akkor akármelyik állatorvos átírja.
Ha a te neveden marad, az inkább a kutyának baj, ha elveszik, akkor chip alapján téged értesítenek, ha megtalálják, nem az új tulajdonost. Mivel a chip adatai nem igazolnak tulajdonjogot, ez alapján téged nem büntetnek semmi miatt. Ha az új tulaj anyagi megfontolásból nem akarja átíratni, ezért nem szoktak pénzt kérni. Ha meg az idejét sajnálja, írassa át akkor, ha amúgy is mennek dokihoz, pl oltás miatt. De legyen nála valami papír az ajándékozásról, mert bemondásra nem fogják átírni.

#4 felhívtam az állatorvost, és ő azt mondta, hogy mivel nincs nálam az oltási könyv, hiába is adnám meg neki csak a chip számot, ő ezt nem írhatja így át.
Ezt a kérdést amit feltettem ide,elfelejtettem megkérdezni tőle, ezért került kiírásra.

7!
Milyen bizonyítékot? Semmilyen bizonyítéka sincs,hogy a kutya már nem az övé!

Sajnos itthon az a gyakorlat, hogy a kutyával kapcsolatos dolgok miatt a legritkább esetben vesznek elő embereket és ha be is nyögöd, hogy hát már évek óta odaadtam Pistának, akkor békén is hagynak vele.
Oltás elmaradásért még nem hallottam olyanról, akit megbüntettek volna, a harapás meg tudtommal annak a felelősége, aki épp vigyáz a kutyára, de sajnos ezért sem nagyon vesznek elő embereket...
Off, de ha kicsit is szereted a kutyát és még menthető a szitu, akkor egy normális menhelyre add be, ne egy olyannak, akinél felmerül, hogy az oltást se lesz hajlandó beadatni neki.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!