Milyen tappal eteted a kutyad? Mit adsz meg neki a szaraztapon kivul?
Hat mert nagyon szerette a fott kajakat, tokfozelek, krumplis teszta kedvence volt, meg husleves ilyenek, szoval emberi kajakat foleg.
Imadta a pogacsat is, amit otthon mi sutottunk stb.
Tapbol eloszor friskiest evett aztan fit active ot, konzervekbol meg azokat a 30 dekas pastetomokat szerette, amit mindenhol kapni penny aldi stb.
Annyi jutott még eszembe, hogy pl olyasmi okozhat problémát kutyáknál, amire nem is gondol az ember.
Pl keksz, sütemény édesítésére használnak nyírfacukrot (xilit) ebből már nagyon kevés is halálos lehet.
A szomszédomnak van egy nagytestű kutyája, pár éve este észrevették, hogy fura, olyan kómás, kóválygós a kutya. Mérgezés volt. Biztosan nem lehet tudni... de másnap vették észre hogy az udvaron egy fiatal nyírfa törzsén a kéreg mintha meg lett volna rágva. Lehet hogy ez okozta nála. Szerencsére rendbe jött.
Az én kutyám is produkált egyszer hasonlót, nem derült ki az oka. A tálja közelében viszont találtam egy ricinus magot (volt pár növény a kertben) olyan táp méretű barna mag, nem tudom hogy került volna a tálba, de akár véletlenül is felnyalhatta mivel hasonló. Az is rendkívül mérgező.
Úgyhogy adódhat sok olyan dolog, ami eszébe nem jutna az embernek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!