Első kutyád halála után lett valaha újra kutyád? Mikor? Hogy találtad meg/választottad ki? Mit éreztél, amikor az új kutyádról kezdtél gondoskodni?
3 hónappal vagyok a szörnyű eset után, de még mindig azt érzem, hogy elárulnám az első kutyám, ha hoznék a helyére/utána egy másikat.
Illetve amiatt is bűntudatot érzek, hogy félek, nem tudnám úgy szeretni, mint az elsőt.
Attól is bűntudatot érzek, hogy az első kutyámnál az első 1-2 évben nem voltam teljesen tájékozott, sokmindent elrontottam, amin később változtattam, de ugye az új kutyával ezt már az elejétől úgy csinálnám, hogy jó legyen és bűntudatom van, hogy az elsővel nem tudtam az elejétől.
Akarok is, de nem is, igazából az első kutyámat akarom visszakapni, vele újrakezdeni, újraélni mindent.
Kérdező, ha szeretsz olvasni, akkor szívből ajánlom neked az Egy kutya négy élete, és a folytatása, Egy kutya négy útja könyveket. (Film is van belőle, de az nem olyan.)
Én a kutyám halála után olvastam őket - szorosan összefügg a kettő -, végigbőgtem az elejétől a végéig, de egyben hatalmas megkönnyebbülés is volt, akkor és ott jót tett.
Megosztom az egyik kedvenc idézetemet is, ami passzol ide.
"Reméltem, hogy az én halálom miatt nem sír majd. Hiszen az volt az életem legfőbb célja, hogy szeressem, hogy vele legyek, és boldoggá tegyem. Most sem akartam elszomorítani."
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!