Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Első kutyád halála után lett...

Első kutyád halála után lett valaha újra kutyád? Mikor? Hogy találtad meg/választottad ki? Mit éreztél, amikor az új kutyádról kezdtél gondoskodni?

Figyelt kérdés

3 hónappal vagyok a szörnyű eset után, de még mindig azt érzem, hogy elárulnám az első kutyám, ha hoznék a helyére/utána egy másikat.

Illetve amiatt is bűntudatot érzek, hogy félek, nem tudnám úgy szeretni, mint az elsőt.

Attól is bűntudatot érzek, hogy az első kutyámnál az első 1-2 évben nem voltam teljesen tájékozott, sokmindent elrontottam, amin később változtattam, de ugye az új kutyával ezt már az elejétől úgy csinálnám, hogy jó legyen és bűntudatom van, hogy az elsővel nem tudtam az elejétől.

Akarok is, de nem is, igazából az első kutyámat akarom visszakapni, vele újrakezdeni, újraélni mindent.

jún. 16. 21:36
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Nekem rá 2 napra, de csak azért mer már levolt foglalva. Az első kutyám 17 évig volt velem.
jún. 16. 23:48
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

9, Ha neked ekkora tüske egy szimpla komment, hogy három felkiáltójellel kiabálni támad kedved, akkor javaslom, hogy keress fel egy szakembert, mert nem normális, hogy ennyire magadra veszel egy random netes hozzászólást, ami - úgy mellesleg - még csak nem is neked szól.

De a kedvedért megmagyarázom, tessék: a kérdező emelte ki a három hónapot, hogy "már" ennyi idő eltelt, de ő "még mindig" gyászol. Erre reagáltam a hozzászólásom első mondatával, hogy három hónap egyáltalán nem sok idő, teljesen rendben van, hogy azt érzi, amit.

És hogy egyértelmű legyen neked is, kiemelem: magamról írtam, hogy én mennyi idő után éreztem azt, hogy tovább tudnék lépni egy új kutyával. Merthogy erről szólt a posztíró kérdésfeltevése.

Szívesen.

jún. 17. 00:02
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Ketten voltak, melléjük szerettem volna egy harmadikat és kifejezetten örültem volna, ha a fiatal ismeri az öreget. A kölyök már le volt nagyjából foglalva, mikor el kellett altatnom az első kutyámat, pár napra rá pedig megszületett az új kutya. Valamennyire keresem benne a másik kutyát, de ezt inkább annak tudom be, hogy direkt ugyanazt a fajtát választottam és a tenyésztőtől is olyan kölyköt kértem, akinek hasonlít hozzá a jelleme.

Szerintem ezt mindenki máshogy dolgozza fel, engem kevésbé küld padlóra a halál, főleg, ha az adott állat/ember életében igyekeztem mindent megtenni, meg valamennyire hiszek abban is, hogy egy jobb helyre kerülnek.

jún. 17. 08:44
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

válasza:

74%

Ez a rögtön másnap már legyen kutya két ember típusnál fontos.

Az egyik a 3-5 éves kisgyerek akinek még nincs olyan érett lelki világa, hogy tudja mi az, hogy halál. Neki csak az számít, hogy legyen ott egy kutya. Hiába magyarázod neki, hogy mi lett vele, úgyse érti meg, csak csapkod, hogy neki vegyenek másikat.

A másik típus meg az aki a kutyát egyfajta eszköznek tekinti. Pl patkányok irtása, területvédelem stb... Ez is az a típus aki már másnap újat hoz mert az lesz az első reakciója, hogy na bazdmeg ki fogja így tovább írtani a patkányokat.

Ezt a hulyesseget... en egyik taborba sem tartozom. Egy bizonyos kutyat hoznek haza hamar. Akit mar kb tegnapis hazahoztam volna , de sajnos nem lehet.

Ha meghalna a mostani ( be tegye) , akkor hagyjam még bent a masikat 1 evig a menhelyen mert igy illik ?

jún. 17. 20:21
 15/23 anonim ***** válasza:
50%

Nekem 2 okból nem lesz másik kutyám.

Az egyik, hogy nekem a kutyám nem egy egyszerű kutya, akit pótolhatna egy másik kutya. Saját kis lelkivilága van, megvannak a saját hül.yeségei és a saját jótulajdonságai. Egy másik kutyának meglennének a sajátjai, de őt nem azért szeretném örökbefogadni, mert meghalt a kutyám.

Aki írta, hogy csak érdekből fogadnak örökbe azonnal, azzal nem értek egyet. Ismerek valakit, akinek a kutyája hirtelem súlyos beteg lett, talán rákos, és fiatalon meg is halt. A gazdija egy idős néni volt, aki befogadott egy másikat és azóta is szereti.

Annyi a különbség a néni és köztem, hogy ő idős, nekem még most esett le a fenekemről a tojáshéj. Ha én is 65+ lennék, lehet én is az azonnali örökbefogadás mellett voksolnék. Hova várjak?

A másik, hogy szeretnék egy kis időt magamra is fordítani, mielőtt gyerekem lesz. Ez most nagyon gonoszul hangzik, tudom, de szeretnék 1-2 évet úgy eltölteni, hogy este is elmehetek otthonról, hogy nem kell egy összejövetelről korán eljönnöm, mert rohanni kell haza, hogy nem kell lázas betegen az utcán sétálnom napi háromszor, hogy megtehetem hogy reggel elmegyek itthonról és éjszaka érek haza, stb. Ha majd gyerekem lesz, megint visszajönnek ezek a buktatók és szeretnék még 1-2 évet rápihenni, utána pedig kisbaba mellé nem szeretnék rögtön kutyát, maximum ha annyi idős lesz, hogy már mellé gond nélkül tudok kutyát is gondozni és persze ha ő is szeretné.

jún. 17. 21:17
 16/23 A kérdező kommentje:

Akiket ismerek és egyből hoztak másik kutyát, mindegyik szerette a kutyáját, nem haszoncélra volt vagy ilyesmi.

Csak annyira fájt nekik, hogy úgy érezték, egy kölyökkutya enyhíti.

Meg tudom érteni, csak nekem nem menne, mert belegondolni is fáj, hogy egy másik kutya legyen a kutyám helyén, egy másikat gondozzak úgy, mint Őt, egy másikat szeressek...

Nem megy, úgy érzem.

jún. 17. 21:27
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

pár hónapra rá lett új kutyánk.

nagyon nehéz volt elfogadni hogy elment, mindegyik 10+ évet élt velünk.

de ez az élet rendje, az elmúlás is az élet része, a szomorúbb része.

szerintem nem elárulás az új kutya, én hiszek abban hogy az elhunyt kutyád is azt akarná hogy ne miatta bánkódj, hanem éld az életed tovább és egy másik kutya életét szépítsd :D

szerintem biztos belopja a szivedbe magát az új is.

jún. 19. 22:02
 18/23 A kérdező kommentje:

#17 Ebben igazad van, én is így gondolom és az én kutyám mégcsak nem is volt irigy egyáltalán. Osztozott rajtam cicákkal, tengerimalacokkal. Ő biztosan nem bánná, de amúgy szerintem egyik kutya sem, mert mindegyik imádja a gazdiját és azt akarná, hogy boldog legyen... ismét.

Csak nekem nehéz elfogadni és ha belegondolok, hogy nem látom többé, nem vagyok még öreg, normál esetben van vagy 50 évem és nem bírom elviselni, hogy nélküle kell tovább élnem.

Talán később megtanulok együttélni ezzel. De a hiánya örökké itt marad a szívemben. És tényleg az is a baj, hogy oké, lenne egy másik, de az mivel nem Ő, attól még ugyanúgy fog hiányozni, hiszen nem Őt kapom vissza, hanem egy másik lesz ott. És ha már a másik sem lesz, akkor már két kutya fog hiányozni. Nem akarom😭

jún. 19. 22:10
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
hát erre nem lehet mást mondani, majd elmúlik, a gyászt nem pár nap alatt dolgozza fel az ember. az új kutya varázsa miatt nem fogod azt gondolni hogy ő nem az előző, a kettő érzés el fog férni a gondolataidban.
jún. 19. 22:14
 20/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm 😔💔
jún. 19. 22:23
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!