Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Első kutyád halála után lett...

Első kutyád halála után lett valaha újra kutyád? Mikor? Hogy találtad meg/választottad ki? Mit éreztél, amikor az új kutyádról kezdtél gondoskodni?

Figyelt kérdés

3 hónappal vagyok a szörnyű eset után, de még mindig azt érzem, hogy elárulnám az első kutyám, ha hoznék a helyére/utána egy másikat.

Illetve amiatt is bűntudatot érzek, hogy félek, nem tudnám úgy szeretni, mint az elsőt.

Attól is bűntudatot érzek, hogy az első kutyámnál az első 1-2 évben nem voltam teljesen tájékozott, sokmindent elrontottam, amin később változtattam, de ugye az új kutyával ezt már az elejétől úgy csinálnám, hogy jó legyen és bűntudatom van, hogy az elsővel nem tudtam az elejétől.

Akarok is, de nem is, igazából az első kutyámat akarom visszakapni, vele újrakezdeni, újraélni mindent.

jún. 16. 21:36
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
13%
Ha volt első, akkor volt legalább második is. Nem?
jún. 16. 21:41
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
Első kutyám 16,5 évig élt. Egy évre rá éreztem azt,hogy készen állok egy új kutyára,de viszont lehetőségem csak később lett. szóval bő 1,5 év után lett új kutya,de első kutyám mellett volt már kutya. Szóval annyival volt egyszerűbb,hogy nem maradtam kutya nélkül. Viszont ő megöregedett 13 éves jelenleg, másik kutyám 4,5 éves. Szerettem volna egy harmadik kutyát is idén,ha nem lesz öreg akkor a másik ne maradjon társ nélkül,de sajnos anyagilag nem férne bele.
jún. 16. 21:48
 3/23 anonim ***** válasza:
71%

Menhelyen megismertem egy kutyat , annyira nagyon szeretnem hazahozni. De az en kutyam es az ő nem kompatibilisek.

Szoval ha ne asj isten az enyemmel tortenne valami , masnap kb hoznamhaza a menhelyeset.

Bar inkabb remelem valaki orokbefogadja, mert meg sok evig nem szeretnem, hogy az enyemnek baja legyen.

jún. 16. 22:00
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Az első kutyám egy hónappal azután halt meg, hogy meghalt anyukám. Teljesen kész voltam, de apa ragaszkodott hozzá, hogy legyen minél hamarabb új kutyánk. Nagyon jót tett amúgy mindenki lelki állapotának. Utána meg lett egy harmadik is.
jún. 16. 22:11
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

6 evvel kesobb lett, akkor ereztem ujra azt, hogy na johet egy masik kutya.

De ha o is elmegy, nem lesz tobb, mert azt erzem, hogy nekem ennyi eleg, tul fajdalmas egy allat elvesztese nekem.

Ki igy,ki ugy dolgozza fel, en kicsit szerintem nehezebben, mint az atlag.

jún. 16. 22:15
 6/23 anonim ***** válasza:
21%

Három hónap baromi korai.

Én úgy másfél év után mondtam azt, hogy tudnék másik kutyát szeretni anélkül, hogy az előzőt keresném benne.

Kb. 3 év után éreztem azt, hogy hiányzik, hogy legyen kutyám. De közben cicáink lettek, így amíg ők vannak, addig nem lesz másik.

jún. 16. 22:26
 7/23 A kérdező kommentje:

Több ismerős, rokon mondta nekem már aznap, hogy hozzák másikat, mert ők is azt csinálták, másnap már ott volt az új.

Nem értem, hogyan. Attól, hogy ott ég, másik, még nem tűnik el az első utáni fájdalom és hiány. Az egy másik kutya, nem ő, szóval ugyanúgy hiányérzeted marad. Nem?

jún. 16. 23:05
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

15 évig élt a spánielem. Fekete kan volt. 12 évesen kaptam. 27 voltam,mikor meghalt.

Rendkívül zárkózott gyerek voltam,igazság szerint ma is az vagyok. Nincs Facebook profilom,messengerem stb stb.

Nekem a kutyázás jelentette mindig az életet,a sportot,a szórakozást már kislányként is.

3 hónapig bírtam kutya nélkül. Aztán megvettem mostani kutyámat,egy fekete mudi kant. Ő 15 éves lesz novemberben.

Nem éreztem nagy lelkifurdalást. Kicsit igen. De Pamacs a szívem egyik rekeszében maradt, Csili pedig a másikban van. Megférnek egymás mellett.

Pamacsot is én temettem el, én neveltem 8 hetes korától 15 éves koráig. 15 év nagyon sok idő. Felnőttem mellette 12 éves csitriből 27 éves nővé. Ezt soha senki és semmi nem veheti el. Nem hiszem azt,hogy Pami zokon venné azt,hogy másik kutyám lett. Ő már nem él. Csak az emlékeimben.

Nemsokára Csili is odakerül. 15 éves lesz. Valószínűleg ő az utolsó kutyám most nagyon hosszú ideig. Nem pótkutya. Ugyanannyira szeretem őt is,mint Pamacsot szerettem.

El kell fogadni,hogy az ember 60-70 évet él, ritkán többet. A kutya 10-15 évet. Ezen változtatni nem tudunk sajnos. Ez ezzel jár. Hamarabb leélik az életüket.

jún. 16. 23:08
 9/23 anonim ***** válasza:
82%

6!

MINDEN ember más! 3 hónap NEKED korai. De ez nem azt jelenti, hogy a másik ember kevésbé gyászol.

Minden ember egyedi. Nem jelentheted ki,hogy másnak mi korai,és mi nem. Magadról nyilatkozz csak ilyen témában legközelebb!

Más gyászába,lelkébe nem láthatsz bele!!

jún. 16. 23:12
 10/23 anonim ***** válasza:
68%

Ez a rögtön másnap már legyen kutya két ember típusnál fontos.

Az egyik a 3-5 éves kisgyerek akinek még nincs olyan érett lelki világa, hogy tudja mi az, hogy halál. Neki csak az számít, hogy legyen ott egy kutya. Hiába magyarázod neki, hogy mi lett vele, úgyse érti meg, csak csapkod, hogy neki vegyenek másikat.

A másik típus meg az aki a kutyát egyfajta eszköznek tekinti. Pl patkányok irtása, területvédelem stb... Ez is az a típus aki már másnap újat hoz mert az lesz az első reakciója, hogy na bazdmeg ki fogja így tovább írtani a patkányokat.

jún. 16. 23:35
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!