Túlterheltük a kutyát, izomláz vagy komolyabb baj is lehet?
Tegnap elmentünk turazni, 20 km lett a vége és 6 óra hosszát vett igénybe. Párszor megálltunk, ivott rendesen,nem volt nagy meleg, viszont sokáig aszfalt volt a hegyen. Este hamar elaludt, evett, ivott. Most elkezdett sántikálni, nem szivesen megy ki a szobából. Mancsain sérülés nem látszik, nem nyüszög, ha hozzáérünk.
Ha keddig nem javul természetesen visszük orvoshoz.
Túl lett terhelve.
Én véletlenül a 5hónapos kutyámat terheltem túl,de sajnos azért mert benéztünk egy útvonalat és eltévedtünk,mire kibogoztuk merre vagyunk és vissza értünk a kocsihoz sok volt. Láttam,hogy fáradt,de azért bírta.
Aludt egy nagyot,mikor felkelt sántított. Másnap is meg volt a sántítás,de már jobb volt a helyzet. Aztán harmadnap semmi baj sem lett.
De akkor azon a héten nagyon minimálisat sétáltunk.
Utána meg mindig fokozatosan mentünk többet.
Átlagban hétvégén már 9-12 km meg van,de így hogy 4,5 éves sem merném mondjuk kövi hétvégén elvinni 20 km-re.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!