A kutyám teherbe ejtette a szomszéd kutyát és most azt akarja hogy én fizessem az állatorvost! Mit tehetek?
A kutyám és a szomszéd kutya szokott együtt játszani de úgy néz ki kicsit több is volt köztük mert a szomszédom mondja hogy vemhes a kutyája és az én kutyám az apa.
Azt akarja hogy én fizessem az állatorvost és ellés után pedig “kutyatartást” akar fizettetni a kiskutyák után.
Kérhetek apasági tesztet?
Igen, kérhetsz apasági tesztet.:)
Viszont én a jövőben javaslom a kutyád ivartalanítását, ezzel elkerülve a későbbi kínos helyzeteket.
Ráadásul még jobban is járna a kutyád.
"Az ivartalanított macskák és kutyák átlagos élettartama bizonyíthatóan hosszabb, mint a nem ivartalanítottaké. A Georgia Egyetem több mint 70 000 állat orvosi adatai alapján készült tanulmánya szerint az ivartalanított kan kutyák várható élettartama 13,8%-kal, az ivartalanított nőstény kutyáké pedig 26,3%-kal volt hosszabb. Az ivartalanított kutyák átlagos halálozási kora 7,9 év volt, míg az ivartalanított kutyáké jelentősen idősebb, 9,4 év."
Miért nem figyelt a szomszédod a kutyájára, ha tudta, hogy nemzőképes nőstény?
Uzsorakamatot még nem akart adni?
Én a helyedben elköltöznék BAZ, Szabolcs megyéből.
Szerintem nem igazán jogos a szomszéd igénye, mivel a te kutyád kan, az övé szuka, tehát hamarabb kellett volna, hogy észbe kapjon.
De úgy lenne akkor korrekt, ha ketten fizetnétek, fele-fele.
És akkor pontosan mit jelent az, hogy fizetni kell az állatorvosi költségeket? Méheltávolítás lesz magzatokkal együtt vagy nemsokára szülni fog a kutyus?
Mindenesetre, tényleg célszerű lenne mindkét kutyát ivartalanítani. Tele vannak a menhelyek. :(
Bármilyen kutya megdughatta. Ha olyan a kerítése hogy van köztr rés, vagy csak drót az egész akkor azon keresztül is.
Szard le. Ivartalanítsa a kutyáját, ha nem akar kicsiket.
Max a gazdi keresésben segíts. Kutya tartás? Szopnak a kicsik. Utána ha már esznek szilárd kaját adja tovább őket.
Ha valakinek tüzelő szukája van, akkor arra úgy kell vigyázni, mint a hímes tojásra. Durva dolgokra is képes egy-két kan, amikor oda akar kerülni hozzá - láttam már ilyen eseteket.
Ha a tiéd be tudta fedezni, akkor egy arra járó kóbornak se lett volna nagy akadály.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!