Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Új helyre költöztünk, egész...

Új helyre költöztünk, egész álló nap ugatnak a kutyáink. Félek a szomszéd nem sokáig fogja szó nélkül hagyni. Abba fogják hagyni vajon?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van két kutyusunk, egy vizsla és egy tacskó. Eddig egy kisvárosban éltünk az anyukámmal és a férjemmel. Egy hete elköltöztünk az új lakásunkba ami egy 400 fős falu, pár kilométerrel arrébb.

Hatalmas kertünk lett, korábban is családi házban éltünk de kicsi udvar volt így a kutyáink nem igazán szerettek kint időzni. Ez most teljesen megváltozott, mivel ide már úgy költöztünk,hogy állattartásba kezdtünk így elég sok féle állat megtalálható a portán. A kutyák be sem akarnak jönni szinte a házba, csak éjszakára tudom őket betessékelni.

Egész nap kint járkálnak és bárki megy el a kapu előtt hatalmas zajt csapnak, minden kis neszre ugatásba kezdenek. Amikor bent vannak és hallanak valamit azonnal mennek az ajtó elé és néznék meg mi folyik kint.

Eléggé aggódok, egy idősebb hölgy a szomszédunk és félek,hogy előbb utóbb valamit tenni fog ellenük. Felügyelet nélkül szinte soha nincsenek tehát folyton figyeljük őket, megmérgezni biztos nem merné illetve kameránk is van, de azert parázok. Szerintetek ezt elfogják hagyni ha teljesen megszokták az új portát?

2024. márc. 29. 19:11
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
100%

Én egész addigi életemben, míg városban, panelban laktam, alig bírtam aludni, napi 4-5 órákat max, állandóan visított a gyerek éjjel-nappal, hajnalban ment a turmixgép, vasárnap reggel 5 órakor húst klopfoltak felettem, éjjel 2-ig üvöltött a tv, kb egy nap nem volt, amikor reggel 7 órától ne fúrtak, kalapáltak volna valahol, még karácsony reggel is, emlékszem, mert valaki kiírta a lift ajtóra, hogy "Mekkmester! Legalább karácsony reggelén ne kalapálj!", a lépcsőházban a kutyaugatás is nagyon durván visszhangzott, valaki mindig veszekedett, kiabált, a kamionok, buszok zajai az ablakon keresztül hallatszottak, az idősek unalmukban a lépcsőházba költöztek és ott pletykáltak, sokszor állt a lift és várt, már villogott, de nem engedték el, mert még pofáztak, telefüstölték dohánnyal a lépcsőházat, de nem lehetett ablakot nyitni, mert hideg volt és engem bsztak le, hogy minek az utcát fűtöm, azért emeltek a közös költségen, mert a sok nyomorék baszott kimenni egy háztömböt, hogy a szelektív hulladékot a szelektív gyűjtőbe pakolja, ehelyett telebszta a sima kukákat a műanyag kólás palackjaival meg a bzinagy kartonjaival és plusz kukákat kellett kérni stb stb stb.

Na, aztán mikor kiköltöztem falura, csak a madárcsicsergés, a fűnyíró és a természetes közegű(nem lépcsőházban visszhangzó) kutyaugatás hallatszik, áhhh, olyan jó, olyan jókat alszok mai napig és mennyivel frissebb a levegő, hogy nincs az a rohadt sok autó, busz, kamion, a tengerimalacaimat kiteszem a fűbe legelészni. Persze, kertes házban, faluban is megvannak a hátrányok, nehezebb a közlekedés stb, de mindenki mérlegel, mielőtt ezt vagy azt választja, hogy neki mi a fontosabb, nekem ez volt.

2024. márc. 31. 09:23
 32/37 anonim ***** válasza:
27%

Nem várnék 3 napnál tovább, és utána, ha szükséges, mennék a jegyzőhöz, állatvédőkhöz, rendőrhöz.

Bocs, engem nem érdekel, hogy neveletlenek a kutyák, az viszont igen, hogy nem hagy nyugodtan pihenni.

Írom ezt úgy, hogy éltem olyan helyen ahol minden héten hívtam ki a helyi jegyzőt, mert a szomszéd tetves kutyái ugattak reggel, este, napközben, bármikor.

Nálam ez zéró tolerancia, ugyanis a házamban, udvaron pihenni akarok, nem a kutyaugatást hallgatni.

2024. ápr. 3. 17:43
 33/37 anonim ***** válasza:
53%

32 Nem költöznél el inkább egy tanyára, ahol 5 km-es körzetben nincs szomszéd, vagy panel legfelső emeletre? Megváltás lenne nekünk, értelmes embereknek, ha ilyen gyökér nem lakna a közelünkben. Ugyanis a házunkban, udvarunkon azzal a tudattal szeretnénk tartózkodni, hogy nem egy nyomorult féreg lakik valamelyik szomszédban.

Kíváncsi vagyok, hogy te, meg a családod milyen fszságokkal borítja ki a környezetét nap, mint nap...

2024. ápr. 7. 07:02
 34/37 anonim ***** válasza:
75%

32-es. Nekünk is volt ilyen szomszédunk, aki folyton mindenért ugatott. A jegyző is a pokolba kívánta.

Aztán szerencsére elköltözött,azóta béke és nyugalom van, és csak kutyák ugatnak.

2024. ápr. 7. 15:29
 35/37 anonim ***** válasza:
81%
34 Erről van szó, élni, és élni hagyni, de ez sokaknak meghaladja az értelmi képességeit. Természetesen nem arra gondolok, hogy mindent el kell viselni, vagy el kell nézni. Rászóltam a szomszédomra én is, amikor szemetet égetett a kertjében (műanyagot, ágybetétet, gumit), mert azt nem vagyok köteles elviselni, ha 0-24-ben ugatna folyamatosan a kutya, nyilván azt is szóvátenném. . De a 32-es pont az a fajta szomszéd lehet, aki azért is nyafog, mert úgy általában a kutya ugat, a macska nyávog, a disznó röfög, a fűnyíró sem hangtalan, és ezekből napi 2 percnyit sem tud elviselni szó nélkül. Tényleg nem értem, az ilyenek miért nem költöznek falura.
2024. ápr. 7. 17:19
 36/37 anonim ***** válasza:
18%
Pardon: Miért költöznek falura?
2024. ápr. 7. 17:20
 37/37 anonim ***** válasza:
100%
31# nehogy a kis hörcsögkéket elvigye egy ragadozó madár amíg békésen legelészgetnek. Ezek a tökös vidéki héjják még a kis yorkikat se kimélik, ha elkapja nincs több vakkantgatás
2024. júl. 4. 08:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!