Ez bántó vagy sértő? Miért?
Az emeletünkön egy kutyatartó embernek szóltam, hogy többször hallottam a kutyáját a távollétében folyamatosan ugatni és nekiugrálni az ajtónak. Erre azóta nem köszön.
Én azt hittem, szeretné ezt tudni, mert a kutya nagyon kétségbeesettnek tűnik ilyenkor, tényleg nekiugrál az ajtónak és magas hangon megállás nélkül ugat, kisebb szünetekkel. Amikor először hallottam, az pont éjszaka volt, s azt hittem, hogy biztos bent van a gazdája, csak bajba került és a kutyája segítséget kér és komolyan gondolkodtam, hogyan segíthetnék, aztán szerencsére hazaért 23 óra körül. Ezt amúgy szerintem az egész lépcsőház hallja, alvásból simán felébreszt.
Neki annyit mondtam, hogy többször hallottam ezt, hogy nagyon ugat, amikor ő nincs itt, akár órákon át. Már akkor furának tűnt, mondta, hogy nem szokott és hogy mennyit ugat, tart-e szünetet, de semmit nem fűzött hozzá, majd utána elkezdett nem köszönni, ami eléggé bizarr ebben a társasházban.
Van ebben valami sértő? Mit vehetett zokon?
Hát szerintem az fáj neki, hogy ez alapján ő nem túl jó gazdi, mert hogy a kutya pánikol, idegbeteg ha nincs senki otthon.
Ez nem az, hogy a kutya neveletlen, hanem az, hogy szeparációs szorngása van.
Ez egy pszcihológiai probléma.
A kutya nem tudja, hogy 5 percre vagy 5 órára vagy öt évre marad egyedül.
Neki ez a világvége.
A szomszéd meg gondolom nem tudja mit csináljon vele, de tart attól, hogy te berágsz rá, és megmégezed a kutyát vagy más megtorlás lesz.
Nehéz ez, mert ha nem szólsz, semmi nem változik, ha meg szólsz, neheztelnek rád.
Nem kell érdekeljen, hogy Ő megsértődik-e ezen, ez csak őt jellemzi.
Te jelezted a problémát, hogyha olyan hisztis, hogy durcizik - így járt...
Ez az o szegenysegi bizonyitvanya…
En ezerrel bocsanatot kernek es szerintem meg valami ajandekot is vinnek a szomszedoknak, mert ez tenyleg egy borzaszto helyzet.
Nekem is volt szepas kutyam, hala a jo egnek csaladi hazban elunk es szomszedok messzebb, de brutalis volt ez az idoszak, nem kivanom senkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!