Gyerek mellé szerettem volna egy szelíd, kedves kutyát, de mivel tudtam, hogy panellakásba fogunk költözni nem vállaltam nagyobbat, mint mondjuk a Golden Retriever vagy Labrador. A spánielekről csak jót hallottam és utánaolvasva is azt szűrtem le, hogy telitalálat lesz nekünk. Sajnos tévedtem. Lassan 10 hónapos, ivartalan kan kutyusunk van, akit nem lehet a gyerekkel kettesben hagyni, mert harap. Tudom játékos stb, de képtelen vagyok tűrni, hogy a gyerekemnek fájdalmat okozzon.. A napokban teljesen kifordult magából és egyre többet ugat ami kiborítja a családot. Most kinti-benti és bent is torkaszakadtából kezd ugatni ami megijeszt mindenkit. Egyszerűen nem tudom mit csináljak. Jó formán teljesen magamra vagyok hagyva a bűntudatommal, mert én szerettem volna kutyát, de miatta megromlott a családommal a viszonyom. Rettegek, hogy panelban hogy fog viselkedni és meddig bírják az idegszálaim. Őszintén egész életemben kutyára vágytam. Most megadatott, de nem vagyok boldog.. Persze mióta megvan csak azt hallom másik gazdiktól milyen nehéz ezzel a fajtával.. Kutyatrénerhez jelenleg nem tudom vinni így ezek a válaszok nem segítenek csak esetleg valami tapasztalat. Hálás lennék..
Nem gondolom, hogy meg kellene szabadulnod a kutyától. De változtatnod kell!
Én kérdeztem, hogy mit és mennyit foglalkozol vele, amire azt írtad, hogy ha ugat, kirakod, hogy had ugasson ott.
Mennyit viszed sétálni? Ebből mennyi a szabadon séta, póráz nélkül? Hogy fárasztod le fejben? Hogy fárasztod le ösztönszinten? Miért nem szabsz határokat neki pl. az ugatásban, játékban (harapásban)?
Ha nem válaszolsz, nem lehet segíteni és tanácsot adni!
2024. jan. 22. 09:14
22/29 A kérdező kommentje:
Nyaralóövezetben lakunk így nincs sok szomszédunk. Az tévedés, hogy kirakom azért, hogy kiborítsa a szomszédokat! Többnyire valakit vagy valamit ugat meg tehát nem órákra megy ki, hogy felverje a környéket.. Sajnos egyenként nem tudok és nem is akarok válaszolni, mert látom, hogy ezzel új “vitákat” generálnék. Akin látom a segíteni akarást írok majd privátot és nagyon megköszönöm ha válaszol.
2024. jan. 22. 10:06
23/29 anonim válasza:
"Ebből mennyi a szabadon séta, póráz nélkül?"
Remélem, semmi, eleve a legtöbb helyen tilos, és ahol szabad, ott is csak maximálisan behívható kutyával kellene.
2024. jan. 22. 12:36
24/29 anonim válasza:
Kérdező, ez az oldal is hasznos lehet számodra: [link]
2024. jan. 22. 12:40
25/29 anonim válasza:
Én azért nem lepődök meg, ha emberek esetleg nem jól választanak fajtát. Itt is olvasom kérdésnél, amikor valaki tippet kér, milyen fajták passzolnának hozzá, nem túl aktív ember, és ajánlják a kommentelők az aktívabbnál aktívabb fajtákat.
2024. jan. 22. 12:42
26/29 anonim válasza:
A mi spánielünk bőven elvan heti néhány sétával. Amúgy fut egy kört a kertben és már megy is vissza a lakásba. Szerintem amelyik kutyának lefektetik a határokat,az alkalmazkodik a gazdája életstílusához. Szóval a gazdán múlik minden. Nyilván 3 éves gyerek mellé költözés előtt nem kellett volna.
2024. jan. 22. 14:58
27/29 anonim válasza:
Meg kell nevelni, foglalkozni vele, fárasztani! Nem kibszni a kertbe, hogy ott ugasson.
Hát hogyne, hogy a többi szomszéd kapjon idegbajt tőle, mi??? Milyen bunkó hozzáállás már?
Foglalkozz vele, mert a kamaszkor lesz a legkisebb bajod aztán :D
2024. jan. 25. 09:15
28/29 anonim válasza:
Amúgy vannak fajta találkozók,csoportok. Menjetek el egy ilyen eseményre és cseréljetek tapasztalatot. A spániel szerintem egy jó fajta,bár én eleve nőstényt vettem volna a helyedben,azok könnyebben kezelhetőek. Illetve gyerek 5-6 éves kora alatt kutyát nem vettem volna. Ha bántotta volna a gyereket, akkor viszont megváltam volna tőle. Annyi szerencséd van,hogy a spánielek kelendőek,ha nagyon nem jöttök ki,gyorsan találhatsz neki szerető gazdát.
2024. jan. 25. 09:25
29/29 A kérdező kommentje:
Egyesek nem olvasnak látom..
1. NEM MONDOK LE A KUTYÁMRÓL! Szeretem b+! (Szánalmas, hogy valaki Hitlerrel jön.. Te is mondj majd le a gyerekedről ha nem bírsz vele! 😉 Ha mindenkinek le kéne mondania a kutyusáról csak, mert nem vérprofi szakértőként bánik vele, csúnya világ lenne.. Az viszont nem tetszik, hogy tele vannak a menhelyek mi?)
2. Nem a gyerekemnek szántam, így nem értem miért írják sokan, hogy kicsi még hozzá..
3. Nem órákra küldöm ki a kertbe ugatni! Ő szeretne olyankor kimenni egy kicsit.. Nyaralóövezetben lakunk így nincs ötezer szomszéd körülöttünk akiket őrületbe kerget! Megnyugodhattok!
Leírok nagy vonalakban pár mondatot és úgy érzitek 100%ban ismeritek a körülményeket.. Megfogadtam, hogy nem reagálok, de már kicsit sok az ítélkezés! 😑
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!