Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tényleg ennyire nehéz a...

Tényleg ennyire nehéz a spánielekkel?

Figyelt kérdés
Gyerek mellé szerettem volna egy szelíd, kedves kutyát, de mivel tudtam, hogy panellakásba fogunk költözni nem vállaltam nagyobbat, mint mondjuk a Golden Retriever vagy Labrador. A spánielekről csak jót hallottam és utánaolvasva is azt szűrtem le, hogy telitalálat lesz nekünk. Sajnos tévedtem. Lassan 10 hónapos, ivartalan kan kutyusunk van, akit nem lehet a gyerekkel kettesben hagyni, mert harap. Tudom játékos stb, de képtelen vagyok tűrni, hogy a gyerekemnek fájdalmat okozzon.. A napokban teljesen kifordult magából és egyre többet ugat ami kiborítja a családot. Most kinti-benti és bent is torkaszakadtából kezd ugatni ami megijeszt mindenkit. Egyszerűen nem tudom mit csináljak. Jó formán teljesen magamra vagyok hagyva a bűntudatommal, mert én szerettem volna kutyát, de miatta megromlott a családommal a viszonyom. Rettegek, hogy panelban hogy fog viselkedni és meddig bírják az idegszálaim. Őszintén egész életemben kutyára vágytam. Most megadatott, de nem vagyok boldog.. Persze mióta megvan csak azt hallom másik gazdiktól milyen nehéz ezzel a fajtával.. Kutyatrénerhez jelenleg nem tudom vinni így ezek a válaszok nem segítenek csak esetleg valami tapasztalat. Hálás lennék..

jan. 21. 20:20
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
83%
Ragozhatnám a dolgot, de a 9 és 10-es nagyjából leírta az én gondolataimat is. Valószínűleg nektek nem való a kutya és kész.
jan. 21. 21:38
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

15 évig élt az ivaros spániel kanom.

12 évesen kaptam! Kislányként,szülinapomra. Azt tudni kell,hogy akkor már évek óta olvastam a Kutyarevü-t,kiállításokra jártam, stb,stb.

Az a lényeg, hogy gyerekként tudtam bánni a kutyával. Hallgatott rám, póráz nélkül jött mellettem, stb.

Egyvalami kellett neki ehhez. Rengeteg foglalkozás,és rengeteg séta a mezőn. Minden nap. Menni,kutatni,szagolni,fácánt keresni, hogy kiélhesse a vadászösztönét.

A spániel vadászkutya. Vízi és cserjés területen zavarta fel a madarakat régen.

Ezt kell neki imitálni,hogy boldog és kiegyensúlyozott lehessen.

Neki NEM elég az,hogy mégy vele egy kört pórázzal. Ennél SOKKAL többet igényel.

Játszottunk olyat is,amit NAGYON szeretett,hogy a húgom vagy én elbújtunk az udvaron. Ő meg indult keresni. Ez is nagyon jó játék. A kutya élvezi.

Szóval valahonnan innen közelítsd meg a kutyát.

A spániel nagyon okos kutya. Sokmindent megért. De nagyon következetesnek kell lenni vele és rengeteg séta kell neki olyan terepen,ahol "vadászhat". Minden nap. Akkor lesz jó kutyád.

Én 27 éves voltam,mikor Pamacs elpusztult. De komolyan mondom,életem legjobb kutyája volt.

jan. 21. 21:43
 13/29 anonim válasza:
100%

Sajnos sokan mielőtt kutyát vennének vagy menhelyről befogadják, nem gondolják végig, ez mivel jár. Aranyosak, jó lesz simogatni, kb. eddig jutnak a gondolkodásban.

Egy kutyával is foglalkozni kell és az, hogy kicsapjátok az udvarra, nem nevezhető annak.

Egy vadászkutyát vettél, illett volna végig gondolni, ez mivel jár együtt és hogy tudjátok e azt adni, amit egy ilyen kutya igényel.

Láthatólag a leírtak alapján nem.

jan. 21. 21:54
 14/29 anonim ***** válasza:
80%
Nevelni kell, kutyasuliba vinni, 10 hónaposan tök normális, hogy így viselkedik, viszont remélem a gyereknek is megtanítottad, hogy pl. ne tépje a kutya szőrét, mert van, hogy a kutyák önvédelemből kapnak oda a gyerekeknek, ha nem tudnak velük normálisan bánni.
jan. 21. 22:19
 15/29 A kérdező kommentje:
Nyilván nem ennyi a foglalkozás, hogy kiengedem a kertbe csak kérdezte valaki. Már bocsánat, de a kioktatás önmagában semmi! A tanácsokat köszönöm. Abból tudok építkezni, de a neked nem való kutyából nem! Nem való? És? Mit csináljak? Őszintén érdekelne erre a válasz! Legalább próbálok jó gazdija lenni.. Ehhez kérek segítséget ha nem lenne világos egyeseknek!
jan. 22. 06:39
 16/29 anonim válasza:
42%
Sajnos el kellett volna olvasni elég sok könyvet a kutyák lélektanáról. Ami most helyes és bölcs döntés lenne, ha valakinek eladnád azt az ebet. De úgy, hogy előtte párszor megy hozzátok az illető, és összehaverkodik vele. Sajnos ez a kutyának megrázkódtatás lesz, de azért lehet minimalizálni
jan. 22. 07:11
 17/29 A kérdező kommentje:

Ilyenkor azért elgondolkodok hányan tartják mondjuk kint a kutyájukat szinte semmit se törődve velük, mert sokat dolgoznak stb stb. Akkor az esetek többségének le kéne mondania a kutyájáról? Azt hiszed ezek az emberek nem szeretik a kutyájukat? Itt vagyok én aki törekszik a jobbra, de adjam másnak, mert nehéz..? Na ez a baj a mai társadalommal!

Szeretem a kutyám és a gyerekemnek se azt a példát fogom tanítani, hogy ha valami nehéz arról le kell mondani! Kezdő kutyatartóból próbálok fejlődni! “Bocsánat”, hogy nem vagyok profi és ez valakinek nem tetszik.

jan. 22. 07:55
 18/29 anonim ***** válasza:
89%

nekem 14,5 évesen kellett elaltatni a spánielemet, de még 14 éves korában is simán 15 km-es túrákat nyomott velünk az erdőben.

Fiatalabb korában 30-40 kilométert is jött velünk.

Az a baj a kutyusoddal, hogy nincs eléggé lefoglalva, és ő próbálja lefoglalni saját magát.

Mennyit sétáltok (lehetőleg olyan helyen, ahol szabadon tud futni, szaglászni)?

Mennyit feladatozol vele egy nap? Mennyit tanítod?

Milyen játékokat találsz ki neki?

Ezeken kell elgondolkodni, és ha ebben hiba, hiány van, ezen kell javítani.

Ha egy kutyát rendesen akarsz tartani, hogy neki is jó legyen és nektek se okozzon gondot, az napi 2-3 óra aktív foglalkozást jelent, főleg egy kölyök vagy fiatal kutya esetén. A fáradt kutya a jó kutya.

jan. 22. 08:18
 19/29 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem csak az nem tetszik a többségnek,hogy úgy vágtál bele a kutyatartásba, hogy előtte nem néztél utána, milyen igényei vannak egy spánielnek. És nem mondható rád, hogy felelős állattartó lennél.

Vagy azt a hozzászólót is megértem, aki azon akadt ki, hogy egy ugató kutyát kiraksz az udvarra, zavarja csak nyugodtan a szomszédokat. De mondjuk ebben az esetben arra is gondolhatnál, a kutya mit érez ilyenkor.

Nem megsértődni kellene,hanem nevelni, tanítani, foglalkozni a kutyával.

jan. 22. 08:19
 20/29 anonim válasza:
43%

Kérdező, értékelem a Hitleri filozófiát (de akkor is, bármi áron!), viszont jobb lenne, ha mondjuk programozásban vagy tanulásban mutatnák példát a gyereknek.

Fogd fel, hogy a kutya egy érző lény, nem szarakodhatsz vele kedvedre. Talán nem véletlen, hanem felelősségteljes döntések sorozata, hogy eddig neked "nem adatott meg" a kutyatartás.

Nem mindenki alkalmas rá. Sajnos a szülőségre sem

jan. 22. 08:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!