Milyen kutyáid voltak eddig? Van olyan, aki mindig menhelyről/sintértelepről választ?
Nekem a mostani a negyedik kutyám, eddig mindig sintértelepről választottam.
Érdekesek, mert mindegyik különféle, sajátos vonásokkal és úgysincs gazdájuk. Eddig mindig úgy sikerült, hogy közepes méretű szuka volt és 2 koromfekete, 2 80%-ban fekete.
Panni, Letti, Elza, Lola.
Menhelyi, szapi, menhelyi :D 3 kutyám van
Szeretem a keverék kutyákat, de a fajtatisztákat is. Egyszer biztosan lesz egy mudi szukám, tenyésztőtől :)
Volt egy szomszéd faluból kapott nagytestű fekete keverék kan. Véletlenül jött össze az alom még az ivartalanítás előtt, így a gazdi elajándékozta a kölyköket a környéken. A miénk élt a 6 tesó közül a legtovább, 17 évesen altattuk el mert már nem tudott felkelni. Nagyon szerettük, elképesztően buta, de jó kutya volt. Kb. vele nőttem fel.
A második kutyánk akkor került a házhoz, amikor az első 10 éves volt, őt menhelyről hoztuk el. Kicsi, beagle szerű de leginkább utcai vegyes, foltos szuka kölyök volt. Közepes méretű kutya lett belőle és elképesztően okos volt, mindenre meg lehetett tanítani amit csak kitalált az ember. A másik kutyával nagyon jól kijöttek, sokat játszottak és mindig együtt aludtak.
Azóta nincs kutya körülöttem, ahol én lakok (bérlemény) nem lehet kutyát tartani, így most csak macskám van. Őt menhelyről hoztam el, 5 éves korában. :)
Nekem összességében jó tapasztalataim vannak az örökbefogadással, ha lesz egyszer kutyám, vagy másik macskám, biztosan menhelyről lesz.
Első családi kutyánk egy husky volt tenyésztőtől. 15 évet élt, agyvérzés vitte el.
Az én első saját kutyám egy beagle volt, sajnos szapis, de 12 évesen nem nagyon volt ebbe beleszólásom és rálátásom se. Nagyon jó kutya volt, 13 évig élt, sajnos szívelégtelensége lett. Egyébként a szaporítója egy állatorvos volt... Erről ennyit.
Most tenyésztőtől van egy egyéves border collie-m, de tervezek a fajtamentőktől hozni egy beagle-t. Egyelőre újszülött mellett nincs kapacitásom egy második kutyusra.
5-ös voltam. Csak itt hagyom ezt a dokumentumfilmet, ami szerintem nagyon jól bemutatja mi a helyzet Magyarországon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!