A kutyàtoknak melyik a kedvenc csokija?
10-es: a teobromin, ami a kakaó összetevője, konkrétan méreg a kutyának. Holland kakaópor és étcsokoládé (minél magasabb %-ú, annál inkább) szó szerint életveszélyes lehet, neten vannak táblázatok hány gramm halálos testsúly kg-onként. Tejcsokikban, töltelékes bonbonokban általában nincs belőle elég, hogy ilyen súlyos következménye legyen, ezért van egy csomó ilyen hozzászólás, "de hát én minden hétvégén adok neki 1-2 kocka csokit, semmi baja). Egy kistestű kutyánál azonban halálos lehet ha befal egy nagyobb adag feketecsokit mondjuk. Érzékenység esetén hasmenést, gyulladást stb. is okozhat a fent részletezett hosszú távú következmények mellett.
A másik az édesítőszer, a xilit leginkább, ami szintén méreg nekik (másképp reagál a szervezetük), ez is sok édességben benne van.
9es vagyok
szigoruan tilos a csoki a kutyáknak, egy egy kocka sem kell.
Az enyém elég lopós és a mai napig nem tudjuk,hogy a 140 cm magas kómodra hogy jutott fel az 5 kgos kutya,de egy fél tábla milkát lelopott onnan. Nagy röstelltem a dolgot,de már máskor volt ezen a kómodon csoki vagy chips mivel magasan van ezért sosem gondoltam,hogy baj lehet.
Mivel májproblémás elég nagy galibát okozott, aznap és másnap is fosott tőle.
El sem tudom képzelni aki szándékosan csokival eteti a kutyáját mégis miért???
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!