Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyások, már tényleg odáig...

Kutyások, már tényleg odáig fajultak a dolgok, hogy az év 365 napjából az egyetlen szilveszteren már konkrétan fenyegetitek a testi épségét azoknak, akik szeretnék megünnepelni az újévet? Miért nem lehet kibírni ezt az egy napot?

Figyelt kérdés

Ez az egy nap, amikor az emberiség megünnepli az új évet, elköszön az óévtől, mindig ünnepelték, mindig volt durrantás, mindig volt Tűzijáték!

Egy napig nem bírjátok a kutyátokat elrakni úgy, hogy annak ne legyen baja?

Nekem is van állatom, macskám, halam, papagájom, mégsem más embereket okolok ha mondjuk valamelyik állatom elszökik és baja lesz! Ahogy nem kérem az államtól sem, hogy nekem alanyi jogon biztosítson a madaramnak kalitkát és kaját pl.!

Miért nem lehet ezt az egy napot kibírni? És eleve milyen szöveg terjed az interneten, hogy bejön a házamba és majd jól megmutatja nekünk?

Remélem lesznek olyan állattartók, akik megcáfolják azt, hogy mindegyik állattartó ilyen!

2023. dec. 28. 20:02
1 2 3 4 5 6 7
 51/64 vyrob ***** válasza:
9%
Facebookon futottam bele, hogy egy kutya véresre kaparta a bejárati ajtót, mert a szomszédban szülinapot ünnepeltek tűzijátékkal, és nem szóltak előre, a gazdik nem tudtak rá felkészülni ? Na ez a gond hogy te is ilyen hatás vadász szennyeket nézel eleve ott is írták többen hogy az a véres ajtós kép is annyít keringett már a neten annak köze nem volt a kutyához és főleg külföldi az a kép :D Imádom hogy mindent bevesztek :)
2024. jan. 13. 15:01
 52/64 anonim ***** válasza:
69%

vyrobi, nem túl sok értelem van az érvelésedben. Igyekszem a te szintedre lemenni.

Te meg majd akkor nyavalyogj csak kutyaharapás miatt, ha nem lesz napi rendszerességű autós gázolás, gyerekverés, nők erőszakolása, lövöldözés, emberölés stb. Tegyél rendet az emberiség körében, utána majd hisztizhetsz, hogy a kutyákkal mennyi baj van. Bizony a te érvrendszered alapján kő kemény adó kéne a gyerekek után is ennyi erővel, hisz mégiscsak az emberek okozzák a legtöbb balesetet, halálesetet, sérülést.

2024. jan. 13. 21:22
 53/64 anonim ***** válasza:
62%
Semmi gond, vyrob, te is csak addig veszed félvállról, amíg nem neked kell menekülnöd az otthonodból, mert más felelőtlensége miatt tűz keletkezik. Majd ha egyszer neked lesz ilyen miatt PTSD-d, akkor át fogod értékelni a dolgot.
2024. jan. 14. 14:00
 54/64 anonim ***** válasza:
17%
A kérdésre válaszolva szerintem a legtöbben nem ilyenek, sok az idióta ezt aláírom, de ezek inkább ilyen sötét zöldek a hangjuk nagy, egyébként mi fél óráig tüzijátékoztunk barátaimmal szilveszter éjjel és senki meg se szólt pedig voltak arra lakóházak, sőt rendőr kocsi is jött.
2024. jan. 14. 15:00
 55/64 anonim ***** válasza:
82%

"senki meg se szólt" "rendőr kocsi is jött"

Ez hogy függ vele össze?

2024. jan. 14. 15:06
 56/64 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy azért volt ott a rendőr, mert valaki szólt, és ők meg ellenőrizték, hogy mi van. Itt, a mi lakótelepünkön sajnos nem jött rendőrkocsi, pedig nagyon veszélyes módon használták a tűzijátékokat, nem alaptalanul tartottam tőle, hogy esetleg valamelyik félremegy és becsapódik az egyik lakásba.
2024. jan. 14. 15:16
 57/64 anonim ***** válasza:
0%
57 úgy, hogy csak elhajtottak mellettünk még csak nem is igazoltattak
2024. jan. 14. 15:18
 58/64 anonim ***** válasza:
0%
#58 Nem valószínű, hogy szóltak nekik, mert mondom elhajtottak, (mondjuk nem is csináltunk semmi illegálisat amiért megfoghattak volna), rakétákat is távolabb az épületektől lőttük föl.
2024. jan. 14. 15:22
 59/64 vyrob ***** válasza:
26%

Semmi gond, vyrob, te is csak addig veszed félvállról, amíg nem neked kell menekülnöd az otthonodból, mert más felelőtlensége miatt tűz keletkezik. ?

Én azt imádom bennetek hogy csak kifejezetten a szilveszteri pár darab tűzijáték tüzeseteken tudtok ilyen jókat csámcsogni :D De az gondolom nem érdekel titeket hogy heti rendszerességgel van cigaretta miatt lakás tűz. Ugye mikor Marika néni elalszik égő cigivel és kigyulladt három lakás akkor valahogy nem hallom a dögöljenek meg a dohányosok meg az anti cigaretta vergődést ,az olyan szinte teljesen természetes manapság nem igaz ? ( Azon nem lehet annyít csámcsogni mert szinte minden napos) Szóval a lényeg félig igazad van hogy igen a felelőtlen hülyék miatt kik részegen használják a tűzijátékot miattuk kár keletkezik ez teljesen jogos az ilyen hülyéket igen is szankcionálják .. De ne csináljunk már úgy ember hogy egész évbe csak tűzijáték miatt égnek ki a lakások ! Évente van kettő három eset annak se kéne előfordulnia de a többi lakástűzhöz képest : lásd ott felejtett vasaló, karácsonyfa tűz, égő cigaretta , nem ellenőrzött konektor vagy töltő miatti tűzekhez képest ez édes kevés!!!

Érted mit akarok mondani? Hogy hajlamosak vagytok a ritkább dolgokon csámcsogni napokat heteket holott ezek ritkák mint a fehér holló..

2024. jan. 14. 15:55
 60/64 anonim ***** válasza:
76%

Nem azt mondtam, hogy akkor szóltak nekik, amikor ott voltak, hanem azt, hogy lehet, hogy azért járőröztek, mert valaki szólt. Nyilván nem biztos, de kizárva nincs, hiszen nem beszéltetek velük. Ők úgy látták, hogy nem csináltok problémát. Nálunk lett volna több munkájuk is. Olyan helyeken találtam maradványokat, ahol könnyen lett volna tűz, amit az ablakból láttam, szilveszter éjjel, szintén problémás volt több esetben is, csak a szerencsén múlt, hogy nem lett tragédia. Egyik ismerősöm mesélte, hogy látott az ő lakótelepükön olyat, hogy erkélyről lőttek, amit ugye szintén nem szabad, ezt mindenki tudja, aki ésszel és felelősen használja ezeket.

Lehet itt elbagatellizálni, de a tűzijáték tűzveszélyes, kockázatos, nem lehet akárhogyan használni. Nézzétek meg a videót, mi volt a Vörösmarty téren Budapesten, tömegbe repült rakéta, nem is egy. Most is volt tűzijáték miatt tűz, és sérültek meg miatta emberek, volt, aki meg is halt.

Oké, én sem azok pártján vagyok, akik nem vigyáznak az állataikra, és azok úgy lépnek meg, aztán nyavalyognak, meg mutogatnak másokra. Én túlbiztosítom a kutyámat, ő nem parázik, de mivel éltem már át paneltüzet, ilyenkor készenlétben állok amíg el nem csendesedik, ez most éjjel 2-kor történt meg itt a mi környékünkön, addig nem tudtam volna nyugodtan lefeküdni aludni, ruhában voltam, hogy ha véletlenül szaladni kell, akkor csak kabátot, cipőt és a legszükségesebb dolgokat kelljen magamhoz venni (telefon, kulcs, pénz, iratok...), plusz a kutyámat pórázon. Csak akkor vagyok nyugodt, amikor vége. De súlyosan büntetném azokat, akik tüzet okoznak a felelőtlen tűzijátékozás miatt. Szerintem nem kapnak eleget, mert nem elég elrettentő a többinek, akik miatt még mindig vannak emiatt tüzek.

2024. jan. 14. 16:00
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!