Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyások, már tényleg odáig...

Kutyások, már tényleg odáig fajultak a dolgok, hogy az év 365 napjából az egyetlen szilveszteren már konkrétan fenyegetitek a testi épségét azoknak, akik szeretnék megünnepelni az újévet? Miért nem lehet kibírni ezt az egy napot?

Figyelt kérdés

Ez az egy nap, amikor az emberiség megünnepli az új évet, elköszön az óévtől, mindig ünnepelték, mindig volt durrantás, mindig volt Tűzijáték!

Egy napig nem bírjátok a kutyátokat elrakni úgy, hogy annak ne legyen baja?

Nekem is van állatom, macskám, halam, papagájom, mégsem más embereket okolok ha mondjuk valamelyik állatom elszökik és baja lesz! Ahogy nem kérem az államtól sem, hogy nekem alanyi jogon biztosítson a madaramnak kalitkát és kaját pl.!

Miért nem lehet ezt az egy napot kibírni? És eleve milyen szöveg terjed az interneten, hogy bejön a házamba és majd jól megmutatja nekünk?

Remélem lesznek olyan állattartók, akik megcáfolják azt, hogy mindegyik állattartó ilyen!

2023. dec. 28. 20:02
1 2 3 4 5 6 7
 11/64 anonim ***** válasza:
80%
A vihar annyiban más, hogy annak vannak olyan előjelei, amit az állatok meg tudnak érezni ösztönösen, változik a páratartalom, a légnyomás, stb, a tűzijátéknak meg nincs ilyen, az nekik gyakorlatilag a semmiből jön.
2023. dec. 28. 20:37
 12/64 anonim ***** válasza:
85%

Nem vagyok tűzijáték- és petárdapárti, ugyanakkor megosztom Veletek, hogy amikor kutyások voltunk, mi hogyan oldottuk meg.

Sajnos már nincs kutyánk, de volt a családban jónéhány, pl az exemmel közösen két spániel. Nagyon ijedősek voltak és féltek a durrogástól.

Nem fektettünk energiát abba, hogy győzködjunk, fröcsögjünk, kapmányoljunk, ítélkezzünk, hanem minden év augusztus 20-án és december 31-én otthon maradtunk estére, éjszakára. A kutyákkal bezárkóztunk a házba, nagyon hangosra felhangosítottunt TV-t vagy zenét és amikor jött a durrogatás, szándékosan úgy tettünk, mint aki nem veszi észre. Így a kutyák is jobban regáltak, hogy "ha a gazdi nem akad fenn, akkor minek ijedezni" a hangos zenebona meg TV műsor miatt a legtöbbet valóban nem hallották.

Ez a módszer működött és ma is működne, ha ott laknék és lenne kutyám. Mi is utáltuk, de tudtuk, hogy attól még sokan fognak petárdázni, tűzijátékozni. Ez a bezárkózás tökéletesen megtette a hatását. Soha nem szöktek meg és felesleges ijedtség vagy ribillió sem volt.

2023. dec. 28. 20:41
 13/64 anonim ***** válasza:
67%

Gratulálok a természetkárosításhoz az összes idióta tűzijátékozónak:

[link]

2023. dec. 28. 20:42
 14/64 anonim ***** válasza:
100%
Újpesten épp most lőnek egy sorozatot. Már szilveszter éjszaka lenne?
2023. dec. 28. 20:55
 15/64 anonim ***** válasza:
88%

"mindig volt durrantás, mindig volt Tűzijáték!"

Hány éves vagy? Gyerekkoromban nem volt, csak a trombitákat fújtuk szilveszter éjjel.

2023. dec. 28. 20:57
 16/64 anonim ***** válasza:
80%

Egy évben egy nap? Hm...

- Szilveszter éjszaka, plusz akik már karácsonykor vagy még korábban elkezdik, és még január 1 után is folytatják napokig, hetekig.

- augusztus 20

- ezeken kívül lehet tűzijátékkal ünnepelni születésnapokat, esküvőket, egyéb rendezvényeket az év bármely napján, ezekre ráadásul fel sem lehet készülni, Facebookon futottam bele, hogy egy kutya véresre kaparta a bejárati ajtót, mert a szomszédban szülinapot ünnepeltek tűzijátékkal, és nem szóltak előre, a gazdik nem tudtak rá felkészülni

Szóval kérdem én, hogy hol van olyan, hogy egy évben csak egy nap?

2023. dec. 28. 21:04
 17/64 anonim ***** válasza:
89%
Gyöngyösön már karácsony óta petárdáznak.Folyamatosan.A macska minden dörrenésnél bújna.Kibaxott nagy stressz neki.Unja,és én is unom.
2023. dec. 28. 21:04
 18/64 anonim ***** válasza:
92%

Kutyás vagyok, a szilveszterrel semmi bajom. Azzal van bajom, hogy előtte és utánna 2 héttel random tüzijátékoznak, amire az ember nem tud felkészülni, lehet otthon sincs stb.

Szerencsére nálunk az évközbeni tüzijátékozás nem igazn fordul elő, sőt már olyan is előfordult, hogy valaki eljtutott odáig, hogy előre szól.

Habár a kérdés nem nekem szólt, mert én soha senki épségét nem fenyegettem emiatt, ellenben a tüzijátékozók megteszik ezt saját magukkal és közvetlen környezetükkel. Lett az újévi hepajozásból súlyos sérülés, amputáció, háztűz, felakadt, elgázolt kutyák stb.

Mindenkinek jár a szórakozás, de minden előtt áll a biztonság ember és állat esetén egyaránt.

2023. dec. 28. 21:25
 19/64 anonim ***** válasza:
67%
Igaz, nem kutyám van, hanem cicám és nyuszim, akik ugyanúgy tudnak félni a tűzijátéktól, mégis úgy gondolom én is, hogy sokan már túlzásba viszik ezt a témát. Sajnálom azokat, akik közelében szilveszteren kívül is lövöldöznek, de ez a mi környékünkön egyáltalán nem jellemző, mégis sokan háborognak. A felelős álltartáshoz valóban hozzátartozik az, hogy egy estére biztonságos helyet tudjon az ember biztosítani.
2023. dec. 28. 22:02
 20/64 anonim ***** válasza:
98%

Minden állatnak stressz a hang/fényhatás. Kiskutyát még bezársz a lakásba és végigasszisztálod a stresszelését. Lovat pl már kevésbé hatsz meg azzal hogy simogatod, pedig sokszor pont olyan területekre mennek lőni, ahol nagytestű állatok vannak "mert ott úgy sincs semmi". Lovak kárt is tudnak tenni magukban /környezetükben elég durván.

Akkor ott vannak még az olyan betegek, mint pl az autisták egy része akik teljesen önkívületi állapotba kerülnek a hangok és fények miatt.

Megoldás lenne ha lakossággal arányos mennyiségű területet jelölne ki minden önkormányzat valami kieső részen, focipálya, nagyobb parkoló stb, ahol így számítani lehet a lövöldözésre és el tudják kerülni azok akiket hátrányosan érint,de szabadon kiélheti magát aki erre vágyik

2023. dec. 28. 22:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!