Kutyások, már tényleg odáig fajultak a dolgok, hogy az év 365 napjából az egyetlen szilveszteren már konkrétan fenyegetitek a testi épségét azoknak, akik szeretnék megünnepelni az újévet? Miért nem lehet kibírni ezt az egy napot?
Ez az egy nap, amikor az emberiség megünnepli az új évet, elköszön az óévtől, mindig ünnepelték, mindig volt durrantás, mindig volt Tűzijáték!
Egy napig nem bírjátok a kutyátokat elrakni úgy, hogy annak ne legyen baja?
Nekem is van állatom, macskám, halam, papagájom, mégsem más embereket okolok ha mondjuk valamelyik állatom elszökik és baja lesz! Ahogy nem kérem az államtól sem, hogy nekem alanyi jogon biztosítson a madaramnak kalitkát és kaját pl.!
Miért nem lehet ezt az egy napot kibírni? És eleve milyen szöveg terjed az interneten, hogy bejön a házamba és majd jól megmutatja nekünk?
Remélem lesznek olyan állattartók, akik megcáfolják azt, hogy mindegyik állattartó ilyen!
Nekem nem félősek a kutyáim,átalusszák a szilvesztert. Jó múltkor 50 méterrel odébb kezdtek fiatalok petárdázni a kutyám morogva elindult feléjük. De vissza hívtam nyilván. Öregem meg nagyjából süket.
Mégsem pártolom ezt a fene nagy durrogtatást.
Nem egyszer galamb,denevér repült az ablak üvegnek,igen este,mert megriadtak!
Több ismerősnek az epilesziás kutyája rohamozik ahogy elkezdődik a durrogtatás,hiába a tv hangosan megy vagy bármi.
Plusz nem egy nap.. tegnap már felénk is durrogtattak szóval 28., január 1-2-3 is simán lövöldöznek.
Arról nem beszélve ,hogy milyen szemetet hagynak ott, elsején mikor sétálok a kutyáimmal mindenhol a tüzijáték maradéke,hulladéka ott marad,mert nagyon faxa fellövöldözni,de össze szedni már derogál, a sok pezsgős,sörös és miegyébb üveggel egy huzamba.
Régen sajnos az is előfordult mikor nagy poén volt kidobálni az erkélyről a sétálókra a petárdát, bár az egyik ilyen jól megszívta,mert a keze is oda lett, én csak nevetni tudtam,mikor ezt mesélték,megérdemelte.
De itt a panel között is elő szeretettel lövik fel, tavaly tömérdek tűzeset volt abból,hogy erkélyre érkezett az tüzijáték vagy be az ablakon.
Szóval sajnálom,hogy sok nyomorultnak ezt jelenti a szórakozást.
Nekem nem az évi 2-3 nappal van a bajom, hanem azzal, hogy a környéken 2 hónapig ünneplik az új évet. Decemberben ahogy lehet tüzijátékot kapni már lövik, a srégszomszéd már egy hete minden este fellő néhányat. Akkor ami nem fogy el január elsején éjfélkor azt fel kell használni. Hivatalosan csak 1-2 napig lehetne még lőni, mégis van aki 2-3 hét alatt sem tudja felhasználni. Én nem bántok senkit, félreértés ne essék, de azért na. Az újév csak egy napig tart nem két hónapig.
És én jelenleg nem a kutyám miatt panaszkodom, hanem tudom hogy más állatoknak milyen rossz. 15 éve ez az első szilveszterem kutya nélkül és láttam, hogy mennyire tud félni, tudom milyen kutyával szilveszterezni. De közben mondjuk ki, hogy nem szeretik az utcán lévő állatok sem, legyen az elkóborolt vagy kijárós házi-, esetleg vadállat.
Szóval azt mondom, hogy 2-3 napig még oké így új év környékén ünnepelni, még azt mondom, hogy az augusztus 20-a is elfogadható, de hogy valaki két hónapig ünnepli a szilvesztert az már kicsit sok. És igen engem is zavar, hogy a szomszédok majdnem a házunk előtt hetekig tüzijátékoznak éjszakánként. Egyáltalán hogy lehet annyi tüzijátékot betárazni egyetlen napra, hogy két hónapig tart hogy elfogyjon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!