Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tik mit tennétek ha a szomszéd...

Tik mit tennétek ha a szomszéd beújítana egy pitbullal?

Figyelt kérdés

2023. dec. 20. 18:33
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 anonim ***** válasza:
81%
Mivel póráz nélkül sétáltatta, és sokszor odajött a kerítésünkhöz a kutyája, én pedig tartottam tőle hogy vagy a pit/amstaff vagy az én kutyáim sérülést szenvednek el, illetve az enyémek kidöntik a kerítést, ezért megkértem, hogy pórázon sétáltassa. Erre jött a szokásos duma, hogy nem veszélyes, meg nevelés kérdése, amit gyorsan rövidre zártam azzal, hogy nem érdekel, póráz és kész, amúgy azt csinál amit akar. Aztán láttam, hogy kb. a mi kerítésünk előtt és után 100 méterre veszi csak pórázra. Ez nekem így elég. Egyszer ugyan összefutottunk, hogy az enyémek pórázon, az ő két kutyája póráz nélkül, de szerencsére megijedtek a kutyáimtól és nem mertek 6-8 méternél közelebb jönni. Akkor elnézést kért, és pórázra vette őket.
2023. dec. 21. 06:35
 22/64 anonim ***** válasza:
14%

Tudtam hogy sok a buta ember, de hogy még 2023ban is itt tartunk….

Nagyon aranyosak, amstaff/pitbull mindegy. Illetve igen nevelés kérdése, itt a lakóparkban ( új építésű és nincsenek c. típusú emberek, mindenki kulturált ) szinte minden masodik lakónak van legalább 1 kutyája, sokan póráz nélkül setaltatják, pont múltkor jött oda hozzam egy pitbull aranyos szivecske flottal az orrán és megsimogattam nagyon aranyos volt :) persze akik eleve így állnak hozzá hogy félnek és tele vannak agresszív gondolatokkal azokat a kutya is másképp kezelheti.

Akik száj kosaraznak azokra ráadnám par napig hogy kipróbálja milyen :)

2023. dec. 21. 07:35
 23/64 anonim ***** válasza:
83%
Úgy gondolom, hogy aki szájkosarazik, mert úgy ítéli meg, hogy a kutyájára kell, sokkal felelősebb gazdi, mint az, aki póráz nélkül sétáltatja annak ellenére, hogy kötelező.
2023. dec. 21. 07:45
 24/64 anonim ***** válasza:
81%
Nekem rossz véleményem van a pitbullról. Sajnos kölyökkutyámat támadta már meg minden indok nélkül, és nem eresztette, úgy kellett lefeszíteni róla. Ezért nem pusztán elvárom, hanem igenis rászólok arra, aki póráz nélkül viszi a kutyáját. És persze nem a Fifikékről van szó, hanem olyanokról, amik méretükből, habitusukból adódóan veszélyt jelentenek. Az én kutyáimnak nem ellenfél a pitbull, mégsem akarok sérülést, se az enyéimnek, se a más kutyájának. Még ha az egy pitbull is.
2023. dec. 21. 07:48
 25/64 anonim ***** válasza:
38%
Fifike általában agresszívabb mint egy pitbull :)
2023. dec. 21. 07:50
 26/64 anonim ***** válasza:
79%
Látszatra. De odamenni nem mer, sérülést nem tud okozni. Inkább harapjon meg 100x egy csivava vagy bichon, mint 1x egy pitbull.
2023. dec. 21. 07:52
 27/64 anonim ***** válasza:
35%

Egy csivava alapvetően sokkal agresszívabb, mint egy jól nevelt pitbull :D

Engem még egy "harci kutya" sem támadott meg, agresszív csivavát ellenben már rúgtam fel, miután a bokámnak jött.

Amúgy miért kellene bármit tennem? Szomszédünknak volt pitje, kenyérre lehetett kenni, olyan kezes volt.

2023. dec. 21. 08:50
 28/64 anonim ***** válasza:
100%

Örülj neki. Mert a pitbull lerágta volna a lábad.

[link]

2023. dec. 21. 10:08
 29/64 anonim ***** válasza:
100%
22-es, az tök jó, hogy nálatok felelős gazdik vannak, ahol én élek (régebbi lakótelep), itt sajnos felelőtlenből van több (kutyamérettől és fajtától teljesen függetlenül), van, aki ért a bull típusú kutyájához, van, aki nem, és ez igaz mindenféle fajtára. Itt igenis kell a póráz. A szájkosárért persze csak azok kiabálnak, akiknek nincs kutyájuk, de az nem elhanyagolható tény, hogy valóban van olyan kutya, amelyikre kell, és nem csak amiatt lehet erre szükség, mert a kutya mondjuk veszélyes. Egyik ismerősöméknek a kutyája mindent felenne szájkosár nélkül, nagyon sokmindennel próbálkoztak, hogy ne legyen ennyire zabagép, nincs elhízva, figyelnek a gazdái, de kb 5 éves volt a kutya, amikor örökbe fogadták menhelyről, ki tudja, miért alakult ki ez nála, hogy ha kaját lát, arra rá kell röppenni, akkor is, ha nem a gazdi adja. Rengeteget javult, nem kell már mindig a szájkosár, de még sokszor kell, és ők meg nem akarják csak azért elveszíteni a kutyájukat, mert az előélete miatt bármit megeszik, akár olyat is, amibe belehalhat, és azért vannak olyan rosszakarók, akik eldobálnak mérgezett, meg tűvel szúrkált és hasonló falatokat az utcán.
2023. dec. 21. 10:15
 30/64 anonim ***** válasza:
46%
Nálunk a Havannán már nem egy kiskutyát öltek meg vagy tettek nyomorékká pit jellegű kutyák.
2023. dec. 21. 10:29
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!