Vemhes kutyánál eláll a vérzés, vagy tovább tüzel?
Egy cocker spánielem van,összeragadt egy másikkal,azóta nem hagyja magát,de a vérzése nem állt el.
Ha továbbra is tüzel lehet vemhes?Vagy ez így természetes?
:) 1 fokkal normálisabb,bár kiadhatnád regényben is!
Tudok rá vigyázni,de nem könnyű úgy,hogy udvaron is van kutya.
Elmondom hát neked is,hogy látta orvos,nincs bevérzés.Szerinte normális,engem zavar,innen jött a kérdés.
Tudom,elolvastam,láttam,hogy nem bántani akarsz.De ha elolvasod előzőket,meglátod,úgy oltanak,hogy a kérdést nem fogták fel,egyértelmű,hogy feszült már a téma.
Van,ellátásukkal nincs semmi gond,a nagynak is meg van mindene.Életében előszőr nyitotta ki a bejárati ajtót magától,amikor fürödtem,mire kiértem már összeragadtak.
Ettől függetlenül rengeteget figyelek rá, és hidd el,az a személy vagyok,aki képes egy köhögésnél orvost hívni,annyira imádom a kutyust!
Nem ismerem az orvosodat. Én csak annyit tudok tapasztalatból, általában a komoly vérzés elmúlik, mire a kutya felveszi a kant. Ha nem párosodik, akkor sem tiszta dolog a vérzés 3-ik héten.
Azért figyeld a kutyádat.. Ha kedvetlen, étvágytalan, a negyedik hétre sem marad el a vérzés, keress másik dokit.
A kinti kutya staffordshire terrier,és valami kisebb kutya keverék,mert nem nagy testű.Igen,én is nagyon sajnálom őket.
Nem tenyészteni akarom...De ivartalanítást mégsem,lehet később akarok kölyköket.A mostaniaknak már meg is van a gazdijuk,minden barátnőm kér :)
Regény nem probléma,előszőr nagyot néztem :D
Viselkedésében semmi változás,orvos cserére szükség lesz valószínű. Örülök,hogy így estére megjelentek a normális emberek is :)
Köszönöm szépen :)
Igen itt mutatkozik mennyi intelligens ember van neten...Sajnos....Megérteném ha olyan kérdést tettem volna fel,amit mindenki a kisújjból kiráz,de ez azért nem annyira egyértelmű,bármennyire is okosnak akarnak tünni.Igazad van,az a lényeg,hogy tudjon rá hatni a gazdi,és ha megvan jutalmazva azok után,hogy megtette amit kellett,biztos nem kell neki kutya iskola.Én személy szerint szivesebben is tanítgatom,mint elvinni valakihez,hogy ' nesze,tanítsd meg'-. Így többet is vagyok vele. Sok sikert Neked is.És köszönöm :)
" A szuka kb. 2 hónapos nemi ciklusa 9 napos előivarzásra (prooestrus) 5-8 napos ivarzásra (oestrus) és sárgatest-fázisra (metoestrus) osztható. Ezt követi a kb. 4-4,5 hónapos nyugalmi időszak (dioestrus, anoestrus). A prooestrus idején jelentkezik a hüvelyből ürülő véres ivarzási nyálka, amelyet „tüzelésnek” nevez a köznyelv. A tüzelés magában foglalja az oestrus időszakát is, ami a párosodási hajlam ideje."
Elég egyértelmű szerintem. Nem normális, hogy vérzik 3 héten keresztül. Esélyes, hogy egy jó kis méhgyulladás tünete, legalábbis leggyakrabban azt jelzi.
Én is úgy tudom, hogy a tüzelés első napjától kb. nyolc kilenc napig vérzik. A tizedik naptól veszi fel a kant, kb. nyolc kilenc napig, de plusz napot szoktak rá számolni. A tízedik naptól már nincsen vérzés.
Ha mégis van, akkor valami rendellenesség van.
Szerintem mindenképpen vidd el egy olyan dokihoz ahol van ultrahang.
Amúgy ha valaki terhes lesz általában kapcsolatban van a nőgyógyásszal, egészen a szülésig. Kutyáknál is így szokták. ( akik normálisan tenyésztenek )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!