Vemhes kutyánál eláll a vérzés, vagy tovább tüzel?
Egy cocker spánielem van,összeragadt egy másikkal,azóta nem hagyja magát,de a vérzése nem állt el.
Ha továbbra is tüzel lehet vemhes?Vagy ez így természetes?
Kedves kérdező, nem mindenki rossz szándékból írja azt, amit. Már régen meg kellett volna tenned véleményem szerint is, de holnap sürgősen vidd el állatorvoshoz a kutyust, vagy esetleg hívd ki, nehogy komolyabb probléma legyen. Ha ezután még lehet kiskutyája, akkor sem ajánlom, inkább egy otthonból hozzatok kiskutyát, ha annyira akartok, de szerintem kutyánál nem mindig jó a nagy korkülönbség. Sok dolog miatt.
Tehát ne húzd fel magad, többségünk csak jót akar. Minél előbb lássa állatorvos a kutyust!
Julien: Köszönöm, hidd el nem jó szándékúnak tünnek, de ez itt lényegtelen.
Ezekszerint nem olvastad előző kommentáromat,kérdeztem állatorvost. Kiskutyát tartani nem szeretnék,Vele akarok megmaradni.
Úgy látszik,nem bízol eléggé a dokidban.Elmondott valamit,te meg itt kérdezel.Ha a mi állatorvosunk mond valamit,bizalommal elfogadjuk a véleményét,szentírásnak tartjuk.
Más:ha majd egyszer ellik a kutyád,0 hozzáértéssel honnan fogod tudni,hogy mikor kell dokihoz rohanni?Az nem ér ám rá 3 hétig!
És arról van fogalmad,mibe kerül pl.egy császár?A kölykök felnevelése?Oltások,chip,minőségi kaja stb?
Mit csinálsz majd a kölykökkel?
Te beteg vagy...Mi nem ér rá 3 hétig? Felfogtad miről beszélek,hogy mi van 3 hete? TÜZEL. Ez nem orvosi probléma.Ez természetes dolog. A kérdés amit feltettem,hogy ez folytatódik e vemhes korában. Jösz ide észt osztani,de a kérdést nem fogtad fel.
Nem,nem bízom az állatorvosunkban,kis településen élek,itt csak ő van,sajnos.
Tudom mi a minőségi kaja. Mást nem fogyaszt.
Látszi is a külsején.Egy gyönyörü,okos,jól nevelt,mindenre betanított spánielről van szó,nem egy elhanyagolt dögről.És mostmár lépjetek máshova.Idióták.
Mind okosnak érzitek magatokat.Egyből orvoshoz küldenétek,amikor mondom ORVOS SZERINT NEM GOND!!!
hát szerintem ivartalanitsd de ezt te tudod ahogy látom lebeszélni esélytelen :( na meg itt van a ebtartási törvény idézete:felhívjuk kedves ebtulajdonosokat hogy 2010.július 1 től minden ebet egyedi azonosítóval kell elátni,amenyiben ennek a tulajdonos nem tesz eleget 30.000ft pénzbírság fejében bűntetendő!Az alomba akárhány kölyök születendő 2010.július 1 től egyedi azonosítóval(mikrochippel) kell el látni és féreghajtani,esetleg oltani 3 hónapos koráig és 3 hónapos koráig avagy legkésöbb 3-6 hónapos között le kell jelenteni .2011.júlis 1 útán születendő kölyköt/kölyköket 2011.július 1 től bűntetik hogyha nincs egyedi azonosítóval el látva ,esetleg ha a kutya folytonos utcán csavargásáért le nyomozható a chip segitségével és a gazditól automatikusal el kobozák ez ebet.kerületenként külömböző akciók vannak időhőz kötve s fél vagy ingyenes chip beültetést végeznek annak kijelölt magánorvosai vagy önkormányzati hivatalból kirendelt orvosainál lehet ezt a kedvezményt kérni.amenyiben a kutya el mólt 3 hónapos,el hullt,új dazdához került stb...az előző tulajdonosnak köteletsége annak bejelentése,amenyiben ennek nem tesz eleget színtén pénzbirsággal bűntetendő!na ennyi kb röviden de nem tudom hol lax de ez ország szerte 2010.jóli.1 óta kötelező a chipeltetése 3-tól 6 hónapos korig lehet lejelenteni s chipeltetni vagy bűntetés na meg a kölykök oltásai meg féreghajtása na meg a chip,jó minőségű táp,stb elég sokba van és nem nagyon hiszem hogy ennyi pénzed lenne,ráadásul ha van is nem éri meg 1 azért mert ha kb a fajtatiszta kutyádal tegyük fel adod 310ezerbe akkor is több a felnevelésük úgyhogy nem éri meg ha meg ingyen is adod akkor is csak chipel lehet át adni vagy venni is.na az oltások minimum a kicsiknek 5-6 kell de ez minimum na az benne van kb 25 ezerbe/kölyök, a féregtelenitő(többszöri 5x aszem) 1 db kb 250-400 ft,junor táp pl:acana juniorba kb 20 ezer ft 10 kg,aza 25 ezer 1 kölyök úgy számold meg mindent amit írok.akkor még az anyának is jó táp megint egy 20 as aztán a chip na számoljunk egy kicsit van pl:6 kölyök:1 nek az oltás 25 E,a féreghajtó legyen a legdrágább most 400 ft,akkor a 10 kg táp 20 E az már 45.400ft a chip ha akciós de nagyon akciós akkor meg uszod 2000 ftból de ha nem akkor valahol 8 ezer valahol 5000ft na most számoljunk 6000 ft-rel at 51.400ft egy kölyöknek ezt most meg szorozuk 6 al 6x51.400
=308.400ft na és az anya kutyáról ne is beszélve ha császározni kell vagy valami az kb 25-45E kb az már jóval drágább mint 310 E ft ógyhogy nem éri meg de te tudod jah meg még a törzskönyv,a szőrések anya+apát is,versenyekre hordani stb kb benne van 500 E-be ha nem többe is az ivartalanitás a legdrágább helyen is max 40 ezer forint és nem lesz daganatos a kutyád,semm álvemhes amibe bele is pusztulhat stb ha meg esetleg a szülésbe elpusztul az anya kutya majd a tápszer stb...stb...na de te tudod a te életed.tudom ez hülyeségnek hangzik de az egyik ismerősőmnek igy halt meg a kutyusa nem halgatott rám és lám el pusztult az anya kutya meg 4 kölyök mert 9 kicsi született :( hát szerintem ezt az almott se tartsd meg és a jővőbe se fedeztesd ha van egy kis eszed és ivartalanitsd ha meg nem akkor vigyázz rá nagyon amit látom ez a vigyázdosdi nem megy.jah ez az igazság,lehet hogy fáj de ez tény!de szerintem vidd el azért dokihoz nehogy bevérzése legyen lehet attól is vérzik még :( sok sikert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!