Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Jól érzékelem, hogy a kis...

Jól érzékelem, hogy a kis testű kutyások és a nagytestű kutyások között van egy ellentét? Hogy lehetne megelőzi az utcai kutyás konfliktusokat?

Figyelt kérdés
Nekem nincs kutyám, főleg, mert kicsit szeretnék, és nem akarom, hogy a nagyok folyton nekünk jöjjenek az utcán.

2023. dec. 18. 18:49
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
91%
Az én 9 kg-os pórázon sétáltatott, mentett kutyámat, akiben sok munkám van, már mindenféle méretű kutya betámadta, egyforma gyakorisággal, akkor én kit utáljak?
2023. dec. 19. 06:19
 22/29 anonim ***** válasza:
93%
Én a felelőtlen gazdákat utálom, tökmindegy, mekkora méretű kutyájuk van. Felelős gazdikkal jóban vagyok, tökmindegy, mekkora méretű kutyájuk van.
2023. dec. 19. 08:25
 23/29 anonim ***** válasza:
85%
Ha kis kutyad lesz, mindkettotok erdekeben javaslom a korai szocializaciot mas kutyakkal, kutyaovi, suli, majd futtato. Tanuljon meg mas kutyakkal kutyakent viselkedni, kommunikalni, ne legyen kissebbsegi komplexusos, mert kicsi es ez kimarad az eletebol. Nem kell burokban nevelni a kisebb kutyakat sem. Ha talalsz egy normalis kutyas kozosseget, akkor mindegy hogy 3 kilos vagy 30, nem lesz balhe.
2023. dec. 19. 08:45
 24/29 anonim ***** válasza:
93%
Én még annyival egészíteném ki, hogy gazdiként nagyon fontos és hasznos skill a kutya testbeszéd kiismerése, a saját kutyádé meg más kutyáé is. Nagyon sok ember képtelen jól olvasni a kutyákat, és ez sok konfliktust is okoz. Ha megtanulod jól olvasni a kutyákat (sajátodat és másokét is), a konfliktusok jelentős részét el tudod kerülni.
2023. dec. 19. 09:05
 25/29 anonim ***** válasza:
92%
Nekem van 6 kg-os meg 20 kg-os kutyám is, így kb mindkét csoportban benne vagyok. Szerintem igaz, hogy sok kistestűt nem képesek szocializálni (vagy talán már a szaporítóknak köszönhetően ment el az idegrendszerük...), de a valós veszélyt mégis az a néhány mindenkibe beleállós nagyobb kutya jelenti. Azt viszont kiemelném, hogy a "nagykutyások" többsége nagyon odafigyel a sajátjára, szépen megneveli és sokan kerülik is a kisebb kutyákkal való találkozásokat, nem feltétlen azért, mert az övék szándékosan bántaná a piciket, csak játék közben is ha véletlen rálépnek, ellökik, bármi baj történhet.
2023. dec. 19. 09:22
 26/29 anonim ***** válasza:
85%

Ismerek a környékünkön egy kistestű ölebet, aki nagyon jól meg van nevelve, sose láttam még utcán séta közben örjöngeni, vagy pofátlanul odarongyolni más kutyákhoz. Tavaly ezt a kiskutyát megtámadta és majdnem megölte egy bull típusú kutya (több bull típusú kutya él a környéken, van egy nagyon felelős bullos gazdi réteg, akiknek a kutyáival soha nincs gond, szóval nem akarok általánosítani a fajtára). A támadó kutya gazdája nem tudott mit kezdeni a helyzettel, kamu telefonszámot adott meg, és felszívódott, hiába tettek a kiskutya gazdái feljelentést is, nem lett meg, egy vagyont hagytak ott állatorvosnál a kicsi kezelésére, aki a támadás óta fél a nagyobb kutyától, de még így sem lett egy ideggörcs, kerüli őket.

Azon túl, hogy sok gazdi tényleg nem veszi komolyan a pici kutyák nevelését, mert ugyan mi baj lehet, az ő kutyájuk nem okoz komoly sérülést a mérete miatt (az eszükbe sem jut az ilyeneknek, hogy más kutya viszont okozhat komoly sérülést az övéknek), könnyen előfordulhat az is, hogy egy nagyobb kutya a kicsit zsákmánynak tekinti, főleg, ha erős vadászösztönű kutyáról van szó (pl. agár, szetter), vagy olyanról, amelyik hajlamos kutyázni, és nincs rendesen kézben tartva.

Nem kell sok nagytestű problémás, hogy gond legyen egy környéken, de az a néhány sokaknak képes gondot okozni. Nekünk van helyi kutyás Facebook csoportunk, ahol segítjük egymást, kikkel, merrefelé kell vigyázni, hol kell jobban odafigyelni.

2023. dec. 19. 09:55
 27/29 anonim ***** válasza:
91%

Nekem nem a mérettel van a bajom, hanem azzal, hogy képtelen a kedves gazdi magához hívni a kutyáját, ha már meg nem köti.

Nem vagyok póráz-náci, én is elengedem a város szélén a mezőn a kutyát, mert nincs ott senki. De ha véletlenül épp jön másik kutya, akkor visszahívom és megkötöm.

2023. dec. 19. 16:02
 28/29 anonim ***** válasza:
58%
Elég nagy százalékban a KICSI csivava és hasonló neveletlen idegbeteg társai jönnek a nagyokra, az emberre, macskára, bárkire, aztán a gazdája meg kivágja a hisztit amikor a nagy egy manccsal lefogja, vagy én lerúgom a lábamról (volt rá példa, Fifike kapott rám)
2023. dec. 21. 08:57
 29/29 anonim válasza:
A kiskutyások azt hiszik, hogy a kiskutyájuk azért mert kicsi, már rögtön ártalmatlan és cuki, ráadásul alapból elvárják más emberektől is, hogy imádják őket. Én például a kiskutyákban kifejezetten nem bírom, aki látta már tudja, amikor két méterről is nyújtja a nyakát feléd, már kigúvad a szeme, de csak próbál belenyalni a szádba mindenáron....Brrrr... Meg a gazdáik általában képzetlenebb állattartók mint a nagyobb kutyásoké, azért is megy az okoskodás, hogy Fifike nem bánt, meg be se húzzák, odaengedik a nagyobb kutyákhoz, mert jaj, nem bánt....Aztán a nagy kutya meg, aki pórázon van, megtépi.
máj. 7. 16:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!