Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Somlói galuskától lehet...

Somlói galuskától lehet komolyabb baja?

Figyelt kérdés
Vittem volna ki a kukába a maradékot, ami már szerintem romlott is volt, de szemmel láthatóan penészes vagy büdös nem volt még. Sajnos figyelmetlen voltam és félreraktam, ahogy gyűjtöttem össze a szemetet, a kutyusom pedig beleevett. Nem volt benne sok. Nyilván figyelem és, ha baj van akkor doki csak aggaszt főleg, hogy este van és ha éjszaka van baj, akkor nagyon messze van tőlünk hétvégén éjjel ügyelet. Napközben van. Gyomorrontáson kívül lehet tőle komolyabb baja pl a kakaópor miatt ami van benne?
2023. dec. 2. 20:57
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nem lett baja!
2023. dec. 3. 10:30
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem egy mini yorkiról vagy valami hasonló apró, esetleg nagyon érzékeny emésztőrendszerű kutyusról és egy nagy tányérnyi somlóiról van szó, akkor max. fosni fog tőle. A csoki és a mazsola valóban veszélyes a kutyára, a

cukor és zsíros tejszín sem tesz neki jót, de ezt azért nem úgy kell elképzelni, hogy ha a kutya felkapja a földre esett egy szem mazsolát vagy kap egy kocka csokit (ne kapjon!) akkor felfordul azonnal. Minél kisebb a kutya és nagyobb a mennyiség, annál veszélyesebb. Xilit ilyen szempontból veszélyesebb egyébként.

2023. dec. 3. 11:33
 13/14 anonim ***** válasza:
95%

13-as: nem így van, a csokoládéban (vagyis tulajdonképpen a kakaóban) lévő teobromin konkrétan mérgező a kutyák számára. A csokoládé fajtájától (mennyi a kakaótartalma), a kutya méretétől és a megevett csokoládé mennyiségétől függ, hogy okoz-e bajt. Ezért írtam, hogy ha egy 25 kg-os kutya kap egy kocka csokit attól valószínűleg semmi baja nem lesz, de ha a yorki befal egy szelet csokit, attól igen. De a legegészségesebb nagytestű kutya is belehal ha nagy mennyiségű csokit eszik. Illetve a legveszélyesebb a kakaópor, hiszen az tömény kakaó, de azt ritkán etetjük a kutyával, nyilván.

Ez egy elég jó összefoglaló, konkrét mennyiségekkel:

[link]

12-es voltam.

2023. dec. 3. 18:07
 14/14 A kérdező kommentje:
20 kg-os kutyáról van szó és nem nagy mennyiség volt csak a kakaópor miatt aggódtam én is. De szerencsére mégcsak hasmenése se lett tőle. Köszönöm a válaszokat!
2023. dec. 4. 05:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!