Van itt olyan, aki már elvégezte valamelyik kutyakikepzo tanfolyamot?
Eléggé gondolkodok azon, hogy elvégezzek egy ilyen képzést. Igazából csak a papír miatt.
Évek óta kepzem a saját kutyáimat, velük is kijartam jó pár tanfolyamot, magas szinten képzettek, ezenkívül menhelyen is szoktam önkénteskedni. Van felelmi agresszív és reaktív kutyával is tapasztalatom (mindkettő saját). A városban, ahol élek (kb.15 ezer fő) jelenleg nincs oktató, se suli, szóval kihasználnám ezt a lehetőséget elsősorban másodállásként.
Több 100 ezer is van egyes képzések között, igazából szerintem sok újdonságot nem nagyon tudnak mondani, de nyilván a papír jó lenne róla. Valaki vett már részt képzésen? Mi a tapasztalat? Melyiket ajánlod, melyiket nem?
A sok sok "ÉNVAGYOKALEGJOBBGAZDIÉSAZÁLLATORVOSOKNÁLISOKOSABBVAGYOK!!!" válaszok alapján, itt mindenki:
- kiképző
- egzotikus állatorvos
- biológus
- zoológus
- okleveles tenyésztő
- vadvédelmi szakember
- állatvédelmi szakjogász
2-es: ismerem őket, nagyreszt egyetértek velük, de nem mindennel.
Ezenkívül 720 ezer a tanfolyam.
A legtöbb oklevél mögött semmi nincs. Az OKJ-s oklevelek egyedül az elismertek, illetve a MEOESZ is ad ki oklevelet bizonyos tanfolyamokra, ezeket még valószínűleg jobban el fogják fogadni államilag, ha esetleg egyszer szükség lesz papírra a kutyaiskolák működéséhez (amit már egy ideje pedzegetnek). Ezen kívül a többi oklevél és bizonyítvány olyan, amit gyakorlatilag magadnak is kinyomtathatsz otthon.
Ha pedig valódi tudás kell, akkor nagyon nézd meg kik az előadók és milyen témák vannak. A halálom, amikor a tanfolyam fele etetési meg állattartási alapismeretek. Mert valamivel ki kell tölteni az órákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!