Ha kutyakiképző tanfolyamokra járok az elég, vagy mindenképp kell tapasztalat is?
Szerintem ez kevés. Ajánlom ezt a videót:
Ahhoz nem kell tanfolyam, kiképző végzettség, hogy legyen egy " farkas" kutyád.
Mindenkinek volt első kutyája.
Jól megválasztott iskolában sok mindent megtanulsz a kutyáddal. Aztán a következőnél majd ismét lesz mit tanulnod, mert nem csak a fajták, hanem fajtán belül az egyedek is egyediek.
Mellette a net ma már annyi információt ad, hogyha keresel a témákban, sok-sok választ kaphatsz.
Bár elsőre meghökkentő lehet, hogy pl ugrál a kutyám témában nincs csak egy, tökéletes megoldás. Még kiképzőknél sem.
Szerintem ez csak pénzkidobás lenne, kutyás tapasztalatod már van, ha többet akarsz szerezni, akkor fogd meg a meglévő kutyátok pórázát és sétáljatok, menj vele kutyás közösségekbe és kezdj el vele valamilyen kutyás sportot (iskolában, oktatóval), a legjobb, talán, ha olyat kezdtek el, amiben a németjuhászok jók (gondolom erre gondoltál farkaskutyaként és nem a csehszlovákra). Kiegészítésként pedig menj el egy menhelyre önkénteskedni, ahol a kutyák sétáltatásán kívül mást is csinálhatsz (ehhez általában az kell, hogy heti szinten menj és olyan szervezethez, akik nyitottak erre, mert pl nincs fix fizetett kollégájuk). Ez azért jobb, mert a sétáltatásnál lehet, hogy csak a kedves, kb problémamentes Fifikkel találkozol, takarításnál meg mentek sorba és mindenki szembejön.
Németjuhászból meg rengeteg vonal van és almokon belül is hatalmas lehet a különbség. A fajta skálája egészen a full kemény, szolgálati elfogó kutyától - aki még néha a saját felvezetőjére is ráfog, ha az épp nem figyel- a golden-féle mindenkivel cuki vagyok, beengedem a betörőt is karakterű kutyákig terjed. Ha megvan a tetsző vonal és párosítás, beszélj a tenyésztővel, hogy milyen karakterű kutyát akarsz majd és akkor nagyon nem lőhetsz mellé.
A kölyköt meg majd pici korától vidd társaságba, suliba és ha sok közös, aktív programotok lesz, hidd el, hogy ráérzel majd, hogy kell a kutyával bánni és össze fogtok csiszolódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!