Hol vannak Csongrád megyében OKJ-s kutyakiképző tanfolyamok?
Nem is baj szerintem. Papírtól nem lesz senki kutyakiképző.
Kezdd ott a dolgot, hogy a saját kutyáddal kutyaiskolába jársz és először őt képzed ki segítséggel, aztán ha szerencsés vagy, olyan lesz a kapcsolatotok a kiképződdel, hogy segíteni fogja a szakmai fejlődésedet. Érdemes többel is tartani a kapcsolatot, több módszert megismerni, versenyekre járni. Ehhez nem "szükséges" x idő gyakorlat, ez maga a gyakorlat. Tapasztalat kell ahhoz, nem kevés kutyával, hogy kiképző legyél, amit egy OKJ-s tanfolyam nem tud biztosítani. Nem is a papírt nézik a kutyások, amikor kiképzőt választanak, hanem azt, hogy az illető mit ért el a saját kuyáival és hogy a tanítványait milyen szintre tudta kiképezni.
Van saját kutyám,egy 2 éves staff szuka jártunk kutyasuliba elég sokáig, de úgy éreztem hogy amit akarok hogy tudjon, azt én is megtudom neki tanítani, nem kell ezért külön fizetnem valakinek, csak oda kell figyelnem rá, és foglalkoznom vele, ami be is vált. :) Volt már nem is egy kutyussal dolgom, mármint ismerősök mondták hogy segítsek nekik ilyen alapdolgokat megtanítani a kutyájuknak, és eddig sikerrel is vettem az 'akadályokat'. :)
Szerettem volna kicsit komolyabban foglalkozni ezzel, de akkor ez csak álom marad úgy látom..
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!