Budapesten vagy környékén jó kutyakiképző? NAgyon sok rá van, de egyik rosszabb, mint a másik,2 hónapos tanfolyamokat elvégeznek, találkoztam olyannal, akire még a saját kutyája sem hallgat.
Nagyon sokat olvastam utána, amit leszűrtam, hogy van itthon a K99, de ez nemzetközileg nem elismert, ami amúgy szerintem mindegy, mert nem menne külföldre, meg van a BH, aztán az IPO, de IPO-hoz kell a BH, azt meg csak egy éves kora után lehet elkezdeni K99-nél pedig elvileg nem követelik meg az engedelmességit, és ott 4 ágazat van, az IPO-ban 3.
És még van ez a K9testőriskola, ott nem tudom, kap-e vizsgát, vagy csak kiképzést.
Miféle baromságokat hordasz össze?
Az IPO a kutya értékét, képességeit méri és szűri! A k99 meg egy játék! IPO-hoz a gazda részéről hatalmas tudás, előzetes tapasztalat, elhivatottság és kitartás kell! 8 hetes kortól napi megfelelő tréninggel 3-4 éves korára éri el a kutya a vizsgák szintjét. Ez a k99-nél jelentősen nehezebb.
A k99 a családi, hobbi kutyások házi vizsgája. Nem kell jó felkészítés, nem kell a gazdának közel sem annyit tanulnia, nem kell még század annyi munkát sem beleraknia. (A te hozzáállásoddal ez neked való.)
De azt mondom, hogy bárhova mész, csak tanulni fogsz ott. A leírásaid alapján sem a kutyát, sem a kiképzést nem érted és nem ismered. Az alázat teljes mértékig hiányzik belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!