Lakásban tartott kutyát milyen időközönként visztek ki sétálni, pisilni?
Mi napi negyszer visszuk ki, a kutya igenyel ennyit, o szokott jelezni. Bar az allatorvosunk szerint 6 ora a max, amit egeszseges egy kutyanak tartogatni, ez meg a 4 setaval se jon ki pontosan persze. Meghat ugye ejszaka alszik, akkor se visszuk le 6 ora elteltevel.
A reggeli (7ora) meg az utolso esti seta (11 ora) a fix, mert mindket esetben sietunk akkor valahova (reggel en munkaba, este aludni 🤣). A tobbi ahogy a kutya jelez, de ebbol egy hosszu seta van, az mindenkeppen delutan 5 utan. Tobben vagyunk a haztartasban, igy nem problema a seta.
Nyilvan dolgozol, ahogy dolgozol, de amint hazaersz, vidd ki, ne huzd az idot.
Reggel 5, délelőtt 10, délután 3, este 8 és éjfél.
Reggeli 20 perc, délelőtt és délután 40 perc, este 20 perc és éjféli 5 perc.
#4 vagyok
Az lemaradt, hogy 14 éves 16 kilós keverék kutya.
10 éves koráig 4* volt séta, reggel egy óra, délelőtt és este negyed óra és délután 2-3 órás.
Aztán csökkent, ahogy idősödött és beiktattunk egy plusz pisi kört.
Egy 12 éves kistestű és egy 4 éves közepes testűm van lakásban.
Én hétköznap 7:20 körül viszem le őket és 8:05/10 környékén érünk fel, ebből fél óra póráz nélkül. Ha találkozunk kutyákkal a fiatal az játszik.
Délután munka után van a kövi séta. Nagyon változó vendég függő. Olyan átlagban 17:00-18 óra között szoktam haza érni.
Én átveszem a cipőm,kabátom és póráz rá a kutyákra és megyünk le. 1 órát átlagban lent vagyunk ha van társaság akkor 1,5 órát is. Lefekvég előtt 23 óra körül még lemegyünk egy 10 percre.
Hétvégén kb 8 körül viszem le őket akkor 1-1,5 óra séta van (ha nem szakad az eső) illetve délután kirándulni megyünk akkor 2-3 órát is megyünk, vasárnap ugyan ez.
Bár évszaktól is függ nálunk.
Nyáron a séták hossza kevesebb és próbálunk eljutni minél többet a Dunapartra,hogy ússzasanak. De nyáron nem igénylik a sétákat.
Nekünk ezek váltak be. Illetve a fiatal heti 1x napköziben van akkor bandázhaz egész nap más kutyákkal, akkor nála délutáni séta nincs,csak az öreggel,de ő beéri kevesebbel is.
7-es aki kutyát vállal vállja a vele való foglalkozást és igen ez naponta jár 2-3 órával vagy többel attól függően milyen fajtát tart az ember.
Akinek nincs ideje a kutyájára az meg ne tarson,mert egy idő után kutya is szenvedni fog meg a gazda is..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!