Második kutyának rottweiler vagy dobermann és miért? Schnauzer mellé
Sziasztok!
Olyan jellegű dilemmám van, hogy nem tudok dönteni a fenti két fajta között. Van egy másfél éves óriás schnauzerem, vele engedelmes tréningre járok rendszeresen és őrző védőre is. A második kutyámmal is hasonló céljaim vannak. Erre mindkettő alkalmas lenne. Arra gondoltam, esetleg a rottweiler jobban vedlik a duplarétegű szőre, de ez egyébként nem kizáró ok. Illetve nem tudom számít-e de nem szeretném ha vágva lenne a fülük-farkuk. Örültem hogy természetesen kinéző schnauzert tudtam venni és a második kutyámat szem szeretném csonkíttatni/csonkoltan venni.
+ ha tudtok jó tenyésztőt, akkor azt is szívesen fogadom!
Köszönöm!
5x újraolvastam, de nem látom, hogy hol van írva, h kinti lenne a kutya...
Én amúgy a dobit választanám a kettő közül, mert fordulékonyabbak, robbanékonyabbak, talán az állóképességük is jobb, emiatt látványosabb az engedelmes munkájuk, de talán több a betegségük, viszont átlagosan egy-két fokkal jobban kijönnek más kutyákkal. (Amúgy ha elvonatkoztatnánk ettől a két fajtától, németjuhászt vagy malit, esetleg másik schnauzert hoznék haza.)
Köszönöm az értelmes válaszokat, ment a zöld!
4: sehol sem írtam, mivel amúgy kinti-benti kutyák lennének :D én sem értem honnan vették, hogy kint tartanám őket.
Én is azt kerestem, hol van az, hogy kinti kutyák lennének.
Hát akármelyiket választod, lehetőleg ne két kant tarts. Ezek mindegyike nagyon domináns fajta.
A rotti nyugodtabb, kigyenesúlyozottabb, a dobi nagyon pörgős, de ugyanakkor bújós kanapékutya. A schnaci meg nagyjából a kettő között van temperemantumát tekintve. Én a rottit javaslom, az valamivel közelebb áll vérmérsékletben a schnacihoz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!