Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mielőtt menhelyről elhozol...

Mielőtt menhelyről elhozol egy kutyát, előtt érdemes pár alkalmat talizni vele, időt együtt tölteni, nem?

Figyelt kérdés
Nyilván a kiválasztásban segíthet a menhely, de valahogy ilyenkor tesztelik mennyire tud hozzám kapcsolódni a kutyus, nem?

2023. okt. 1. 09:37
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Bizony, egyetértek utolsóval. Az én örökbefogadott kutyámra azt mondták, hogy mindenkivel barátságos, csendes, omega típus. Ez valóban így volt a menhelyen és nálunk max 1 hónapig. Utána előjött az igazi énje. Egy domináns, reaktív (tehát ugatott kb mindenre ami él és mozog, mellesleg hatalmas hangja van) és idegeneknek odakapni sem rest kutyává változott. Gyerek mellé abszolút nem való, más kutyákkal válogat, pedig nálunk is van mellette 2 másik kutya és a menhelyen is volt 2 kenneltársa. A ragaszkodása felém egyáltalán nem változott, de a jelleme azért nem egy leány álom. 1 év tréning után jutottunk el odáig, hogy ne morogjon ok nélkül az emberekre, ne támadjon ki a gyerekekre és ne akarjon balhézni más kutyákkal... én nagyon szeretem őt és annak ellenére, hogy az idegrendszeremet rendesen próbára tette, nem gondoltam egyszer sem, hogy valaha visszaviszem. Szóval sajnos nem minden a kutya menhelyi viselkedése.
2023. okt. 1. 16:18
 12/13 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem a talalkozas a kutyaval igazából nem is arról szól, hogy milyen a kutya, hogy jöttök ki, stb. Mert ez becsapós, más környezetben, máshogy viselkedik.

Sokkal inkább az a célja, hogy a kutya megismerjen, ne legyel annyira idegen, így kevesbé megterhelő neki a változás.

2023. okt. 1. 16:48
 13/13 anonim ***** válasza:
19%

Ha nyugodt ,kovetkezetes,tiszteletteljes vsgy,es ha rendszeren sportolsz vele,rendszeresen fozol neki is ,akkor kedvel.

Nyilvan husokkal a taskadban jelenj meg a menhelyen.

Illatoson nem szivatnak tobbszori visszamenetellel. Porazt nyakorvet korgallert vigyel az uj kutyanak.

2023. okt. 1. 23:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!