Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Sokat hallom,hogy a kutyáknak...

Sokat hallom,hogy a kutyáknak egy héten egyszer egy nap nem kell adni enni.Ez tényleg jó valamire,vagy csak valami régi baromság?És ha jó ,mire?

Figyelt kérdés
2023. szept. 26. 07:09
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
0%

30# "Az hogy ki, miből, mennyit teljesen egyedi. Egyetlen dolog biztos, hogy a testnek energia kell a működéshez. Az energiát mivel visszük be?

24 óra alatt minden testnek szüksége van rá legalább egyszer. Éppen úgy mint az alvásra. Kinek többre kinek kevesebbre. Egyéni igények."

Ha ezt a részét nézem, akkor sem igaz. Ha nincs energiabevitel, a test akkor is el tudja magát látni energiával a raktározott zsírszövetből és glikogénből. Nyilván hosszabb távon ez káros, de most 24 óráról beszéltünk.

"NEM azt írtam, hogy minden nap mindenből kell enni! (Csak te másoltad ki úgy.) " De, azt írtad, különben nem tudtam volna úgy kimásolni. Egyébként az irritált, hogy a biológiára hivatkoztál, holott a biológia/evolúció pont NEM úgy alkotott meg minket, hogy 24 óránként szükségünk legyen valamilyen tápanyagra, ugyanis akkor nem is tudnánk/tudtunk volna túlélni. Még vízre sincs feltétlenül szükségünk minden 24 órában, egyedül csak a levegőre.

2023. szept. 26. 15:29
 32/46 anonim ***** válasza:
100%

Ez arra jo,h seta kozbe felkapja a szemetet,mett azt latja,h otthon nem kap enni.

Mi nem csinaljuk inkabb.

2023. szept. 26. 15:57
 33/46 anonim ***** válasza:
65%
Egyoldalú fehérje hús belsőség hályogot fogkövet vesebajt férgesedést okoz , amellett szőrhullást , költséges a főzése . A táp le van másolva miként emésztenek es benne van a nyomelem vitamin, néha cs zúza sziv nyersen néha árpagyöngy rizs főzve .
2023. szept. 26. 16:44
 34/46 anonim ***** válasza:
23%

31

Aha.

Akkor miért nem másoltad ki az inni szót is? Ott van mögötte, az enni után szintén vesszővel elválasztva. Vagy annyira hülyének már nem tartasz, hogy azt szeretném ha mindenből 24 óra alatt inni is kéne? És miért írtam utána a többit? Komolyan , nem hiszem el, hogy nem tudod értelmezni.

Azt szót még véletlenül se láttad, hogy “ideális “ esetben, ugye?

Írtam vagy 30 mondatot. Nyugodtan mazsolázd ki belőle a neked tetsző szavakat , rakd össze ízlésed szerint hagyj ki egy-két szót, tedd mondatokba, lehetőleg úgy hogy már így teljesen mást jelentsen és válaszold meg.👍

Pont az evolúció az, ami miatt változunk. Mások leszünk. Másra van/lesz szükségünk. Már nem majomemberek vagyunk és nyers húst zabálunk, és nem 20-30 év az átlagéletkor. Ez nevezik fejlődésnek. (Pl a kutya is ezért lett mellettünk mindenevő a háziasítása óta. Megváltozott. )

A biológia pedig ezzel foglalkozik, és fejlődik.

De tudom már , hogy direkt csinálod. Engem meg az irritál, hogy igyekszel szándékosan félremagyarázni amit írtam.

De megpróbálom így, hátha:

“IDEÁLIS ESETBEN naponta egyszer mindenből kell : (kettőspont!) enni, inni, pisilni, aludni…ha nincs meg, az MÁR nem ideális a szervezetnek…..csak hozzá szokik”

Jé , pont ugyan az, amit te írtál. Csak máshogy és nem részletesen megfogalmazva. Nahát.

Mindegy , tudom hogy szándékosan értelmezed félre , mert képtelen vagyok elhinni, hogy nem tudod értelmezni.

2023. szept. 26. 17:15
 35/46 anonim ***** válasza:
10%

33 èn nemtapasztaltam ilyeneket

Ès ha összehasonlítom a tàpot meg a belsôsègeket kb ugyanottvagyok..a belsôsègeket kint fôzöm tûzön a többit bent

Ès a tàpot azèrt adom mert az a kutyàkra van kihegyezve ès amit esetleg nemkapnak meg a “kotyvalèkbol”

Gondolom függ a kutyàktol is az enyèmek mentett “keverèk”kutyàk

Nemvolt baj velük soha 🙏🏻

Egyedül az egyik az valami husky vèr van benne vinnyog ès duplabundàs ès neki folyton hullik a szôre de mert ilyen fajta..:D

A màsik kettô terier fèlèk ès hiperaktívak

2023. szept. 26. 21:58
 36/46 A kérdező kommentje:

Ezt a baromságot honnan szeditek ,hogy ha egy kutya mindig húst eszik baja lesz tőle.😅😅🤦🤦

Elolvasva a hozzászolásokat...hát nem tudom...Az egyik kutyám novemberben 10 éves lesz.Mindig főztem neki.Köszöni,majd ki csattan.Egy állatorvostol nem hallottam ezt a baromságot.Ellenben azt,hogy a kutya kajába vitamin van.🤣Kb.annyi a vitamin benne,mint egy marék homokban.Dög húsbol csinálják.

2023. szept. 27. 07:12
 37/46 anonim ***** válasza:
0%

34# Igen, és megint csak kiragadok valamit. Mert ez a hobbim, tudod. :)

"Pl a kutya is ezért lett mellettünk mindenevő a háziasítása óta. Megváltozott." Ezen még mindig megy a vita, de a tények ezek: A fogazata ragadozó fogazat, az emésztőcsatornája rövid, ragadozókra jellemző emésztőcsatorna maradt. Több az amiláz és maltáz aktivitása, mint a farkasnál, de ez vajon mindenevővé teszi? (Tudjuk, hogy a farkas is fogyaszt alkalomadtán növényi táplálékot, konkrétan gyümölcsöt és gombákat, mégis egyértelműen ragadozónak tartjuk.) A nyálában pedig továbbra sincsen emésztőenzim, ugyanakkor a gyomor savassága alapból 4-5x magasabb, mint a mindenevőké. (A számérték a táppal etetetteknél nem feltétlen stimmel.)

"A biológia pedig ezzel foglalkozik, és fejlődik." Hány éven át tanultál biológiát, hogy tanítod?

Áttérve egy másik tantárgyra: az "inni" szót meg a mögötte következőket azért nem másoltam ki, mert nincs értelme annak, hogy naponta egyszer mindenből kell inni (+ pisilni, aludni sem értelmes így), szóval ezért másoltam ki csak az "enni"-t. :)

2023. szept. 27. 13:21
 38/46 anonim ***** válasza:
0%
33# Ekkora marhaságot már rég olvastam.
2023. szept. 27. 13:23
 39/46 anonim ***** válasza:
23%

37

És te hány évig tanultál nyelvtant? Mert a szöveg értelmezésével vannak gondjaid.

Szóval azért nem másoltad ki a többit, mert nincs értelme annak, hogy naponta egyszer mindenből kell pl inni.

Ejha! Ez aztán a felfedezés! Még a végén rájössz mit írtam!

Ez kb olyan, mintha azt írnád: 20 évvel ezelőtt, gyerekkoromban én is gyakran bepisiltem az ágyba.

Én meg kiemelném “bepisiltem az ágyba” részt. Mert úgy már másképp hangzik a mondatod. Lehet rajta pl.: röhögni.

Nonszensz, amit művelsz.

De csinald csak ha jol esik.

👍

2023. szept. 27. 15:53
 40/46 anonim ***** válasza:
100%
Én meguntam.
2023. szept. 27. 15:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!