Mennyi a tolerancia az oltás idejével?
A veszettseg elleni tobb evig is ved allitolag, nem ezzel van a problema, hanem azzal, hogy a torveny szerint nalunk evente kell oltatni.
Nyilvan bajba max akkor kerulnel, ha a kutyad megharap valakit es kiderul, hogy nincs ervenyes oltasa. De amugy meg senki nem foglalkozik vele, hogy mikor adatod be, sajnos vagy nem sajnos.
A kombinalt mar mas teszta, azt celszeru evente beadatni, habar ez nem kotelezo, de valoszinuleg ennel se ugy mukodik, hogy 1 evig meg ved, 1 ev + 5 napnal mar biztosan nem.
Nehez lenne megmondani.
Segitseget nem tudom kitol lehetne kerni ebben, passz. Baratoktol esetleg.
"Más országokban 3 évente kell oltani veszettség ellen, annyi a gyártói előirat szerint is a hatásosság, csak Magyarországon van ez az évente oltás, bennfentes szerint ennek csak gazdasági okai vannak. Sajnos nálunk ez is lehúzásként megy mint minden! :("
nem a párezer forintos oltáson múlik az állatorvosok megélhetése. Azért van az egy év törvénybe meghatározva, hogy legalább évente lásson a szerencsétlen állat orvost, illetve ha 3 évente kellene, akkor az sokak szerint jó lenne hatnak is stb... Puffer zóna vagyunk a veszettség-térképen, érdemes lenne már ezt végre megérteni. Nem csak magunkat védjük, hanem a többi mentes országot is. Rendkívül sok erőfeszítésbe került, mire az országból kikerült a veszettség, most ezt a helyzetet fent kell tartani azzal, hogy legalább az éves oltásra elmennek a tulajdonosok. Szerintem nem nagy ár a biztonságunkért cserébe. Üdvözlettel, egy bennfentes...
Kérdező!
Hivatalos értelemben vett tűréshatár nincs. Az állatorvos nem foglalkozik pár hónap különbséggel, gond ebből akkor lenne, ha útlevél-érvényességéről, vagy kiutazásról lenne szó, ami gondolom jelen esetben nem érint. Továbbá, feltételezem, hogyha megharapna valakit a kutyád, akkor karantén alá kerülne két hétre és amennyiben nem mutat veszettségi tüneteket, úgy a saját lábán távozik onnét.
A kutya viszont védett, az oltás "hatása" tovább tart, mint egy év, nem kell aggódnotok.
Az állatorvosi árlistában a 8.000 ft kb a legalacsonyabb szám, amit látni lehet. Én erre értettem, nem a kérdező anyagi helyzetét akartam ezzel firtatni, esetleg becsmérelni. Inkább a 2-es válaszolónak szólt ez a megfogalmazás, mivel nevetséges úgy tekinteni a veszettség oltásra, mint az állatorvos kenyerére.
4-es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!