Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Jó ötlet szerintetek kimozdíta...

Jó ötlet szerintetek kimozdítani a kiskutyámat a mostani környezetéből?

Figyelt kérdés

Külön élek a szüleimtől, én egy vidéki nagyvárosban, ők falun, kertes házban.

Jövőre szeretnék kollégiumból albérletbe költözni és szeretném felköltöztetni magamhoz a kiskutyámat, egy 8 éves ivartalan bologneset.

Otthon négyen vannak, ő korban a második, rajta kívül van még egy idősebb bolognese és két fiatal pumi. Sajnos otthon már a létszám miatt nem jut rá annyi figyelem, amennyi kellene, illetve ő hozzám kötődik a legjobban, mindig én voltam a gazdája.

Szeretném felhozni magammal az albérletbe, szerintetek jó ötlet?

Itt van kutyafuttató, számos kutyás rendezvény, napközi, jó kis sétálós helyek, vannak kutyás barátaim is, akikkel így már kutyás programokra is összejárnék.

A kert hiánya miatt nem aggódok, sosem szerette annyira, inkább csak a dolgát végezni járt ki, tipikus szobakutya.

Viszont sosem volt egyedül, mindig ott volt legalább az idősebb bolognese vele. Én heti 3x tudok otthonról dolgozni, illetve napközibe is be tudom adni azokra a napokra, amikor be kell mennem az irodába, de félek, hogy nagyon megviselné a környezetváltozás és hiányoznának neki a többiek. Sokat féltékenykednek egymásra a másik három kutyával, de közben meg nagyon jókat is játszanak együtt.

Alapvetően egy nagyon fiatalos, jó természetű kiskutyáról van szó, tényleg mintakutyus, de nem tudom nem ártok-e többet neki a költözéssel, mint amennyit segítek.

Szívesen hoznám magammal az idősebb bologneset is, viszont ő már 12 éves lesz és természetre is egy morcos öreg úr, aki egy körömvágás után is elvonul egy napra megsértődni. Ráadásul ő imádja a kertet, sokat van kint, őt már biztos megviselné egy ekkora változás.

Mit gondoltok, szerintetek hozzam magammal a kutyust?

2023. szept. 24. 10:04
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Hat, esetleg probabol vidd magaddal par napra es meglatod. De en a leirtak alapjan nem biztos, hogy annyira piszkalnam.

Ha tipik szobakutya, aki meg a kertbe se szivesen megy ki, akkor nem biztos, hogy zsufolt kutyas rendezvenyekre vagyik meg kutyafuttatora, napkozire idegen kutyakkal.

Otthon vannak a kis baratai, meg azert csak nincs annyit egyedul.

2023. szept. 24. 10:17
 2/4 A kérdező kommentje:

A szobakutyát arra értettem, hogy kertre nincs annyira igénye, egyébként nagyon szociális.

Amikor sétálunk is szívesen közeledik más kutyákhoz meg emberekhez.

A napközi csak egy ötlet volt, amikor bentről dolgozok, akkor is csak kb 7 órát kellene egyedül lennie, otthon is kb ennyit van emberek nélkül. Csak hát a többi kutyánkkal…

2023. szept. 24. 13:20
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha hozzád kötődik miért ne? Bolognese is gazdi centrikus.

Egyébkent meg mindig lehet az hogy magadhoz költözteted és meglátod hogy érzi ott magat.

2023. szept. 24. 22:59
 4/4 Hovarju ***** válasza:

Én elvinném magamhoz. Ha hozzád kötődik, akkor biztos jól érezné magát.

Egy pár hét alatt úgyis kiderül mennyire tetszik neki a dolog. És ha nagyon nem megy, még mindig visszaviheted a többiekhez.

2023. szept. 25. 12:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!