Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért pisilhet az ágyra a kutyám?

Miért pisilhet az ágyra a kutyám?

Figyelt kérdés

Most lesz hat hónapos a palota pincsi és máltai keverék kiskutyám. 8 hetesen hoztuk el, előtte csak párszor aludt az előző gazdinál a lakásban, nálunk egyből benti lett.

Szófogadó, viszont nagyon anyás, nincs el mással csak velem, így kivinni is csak én viszem, velem alszik, ha egy percre mással hagyom nagyon sír.

Eddig sohasem volt vele baj, az első pár hónapban előfordult 2x-3x, hogy az ágyra pisilt, de utána soha. Szépen szokott a szobatisztaságra, már több mint egy hónapja csak este piszkított be, de mostanában, körülbelül egy hete rászokott arra, hogy az ágyra pisil.

Először a párnámra pisilt, ágyneműt cseréltem, másnap a lábamhoz. Most pár napig az ágy másik oldalán aludtam emiatt, azt pedig egy másik takaróval takartam le és ma amikor ismét ágyneműt cseréltem vettem észre hogy 2 régebbi és egy friss pisi is van az ágy azon felén, ami azt jelenti már 5x pisilt rá, körülbelül 4 nap alatt.

Fertőtlenítővel átsúroltam és duplán takartam le, de félek beengedni mert nem tudom meg fog e ismétlődni újra.

Mitől lehet ez, eddig tényleg nemigen fordult elő.

2023. szept. 6. 21:13
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
24%
Zsarolás az a szorongás ;)
2023. szept. 6. 23:46
 32/41 anonim ***** válasza:
73%

Ezt írtad:

"nincs el mással csak velem, így kivinni is csak én viszem, velem alszik, ha egy percre mással hagyom nagyon sír."

Ez nem hiszti, nem azért sír, hogy elérjen valamit, hanem szorongás. Nem csak egyedül hagyni nem tudod, de mással sem, más kivinni sem tudja sétálni, mert rögtön téged keres. Fél éves kutyát normál esetben akár 8 órára már simán egyedül lehet hagyni. Ha jót akarsz a kutyusnak és magadnak is, felkeresel egy trénert. Attól, hogy rossz tapasztaltod van velük, még elkéne a segítségük. Vagy olvass utána a szepának és kezd el gyakorolni a kutyával az egyedüllétre szoktatást. A jelenlegi helyzet tönkrevágja a kutyádat lelkileg és mentálisan is, amit ahogy telik az idő, egyre nehezebb lesz vissza fordítani.

2023. szept. 6. 23:50
 33/41 A kérdező kommentje:

Dee kiviheti más, csak nem idegen vagyis én és a párom. Mivel ő mostmár hetel, így vagy én viszem ki, vagy senki. Hidd el ha itt lennél látnád, hogy nem szorongás a baja, mert nem szorong. Az idegenek körül is feloldódik idővel, de nem szereti őket.

Ismerem a kutyámat, ahogy a doki is. Szerintem ha szorongna a kutya már észrevette volna ő is és én is. Nem tudom, honnan szeded annyi miatt mert félősebb a többi kutyánál.

Trénerezzél ha nagyon szeretnél én nem fogok rákölteni, mikor tudom, hogy felesleges.

Nem mondom, hogy nem velem van el a legjobban, mert de és valóban nem szereti ha egyedül hagyom, de ennyi erővel rengeteg ember kutyája szorong, azoké is akiknek az udvaron van kizárva és sírnak kint egyedül. Ennyi erővel végigjárkálhatnád a falut ahol felnőttem és mindenhova szórólapot osztogathatnál, mert minden kutya amelyik sír az szorong.

2023. szept. 7. 00:27
 34/41 anonim ***** válasza:
76%
Ha úgy gondolod, itt mindenki rosszul gondolja, mi a gond a kutyáddal, akkor miért tetted fel a kérdést? Ha ismered a kutyádat, pontosan tudnod kéne miért pisil be és nem kellett volna kisregény, meg ennyi felesleges válasz. Kb az jön le, hogy mi hülyék vagyunk, a trénerek hülyék, te vagy a szakértő, de 1 percre nem hagyhatod magára a fél éves (!) kutyát (wtf?), meg bepisilt már több alakalommal is az ágyba. Terelhetsz nyugodtan, de a te kutyád rendellenes viselkedése miatt született meg ez a kérdésed is, nem a falud összes kutyája miatt. Ne vedd egy kalap alá.
2023. szept. 7. 01:02
 35/41 A kérdező kommentje:

Úgy látom nem érted. Nem a “szorongása” miatt tettem fel a kérdést:)

Egyedül tudom hagyni, csak nem idegenekkel. Ha meg teljesen egyedül van egy ideig nagyon jól elvan de miután eltelik egy kis idő sírni kezd, mert nem szeret egyedül lenni.

Akkor hisztizik nagyon hevesen, ha tudja, hogy cicázunk, eszünk nélküle.

És nem csak hozzám akar egyből visszajönni, hanem a páromhoz is.

Szerintem ha komoly problémája lenne már észrevettem volna. Egyedüli gond vele az, hogy most rászokott arra, hogy az ágyra pisil.

Egy fél órája beszéltem a dokival, aki nem mellesleg jó barátom, látta már a kutya itthoni viselkedését is, azt mondta szerinte sincs itt szó “szorongásról”, teljesen normálisan viselkedik és jó nevelésű kutyus és az egyetlen ok amiért rápisil az a szag, amiért érzi az első pár baleset szagát és tisztítassam ki az ágyat.

Azt ne mond, hogy 3 sorból, ami arról szólt, hogy szinte egyedül élek a kutyámmal és sokat sír egyből belelátsz a mindennapos viselkedésébe, kedvébe és lelki állapotába és jobban érted két sorból a dolgát, mint egy doki és a gazdái, akik nem mellesleg látták is, hogy viselkedik:)

Ma kérek időpontot kitisztíttatom az ágyat és a kanapét, aztán pár nap múlva megírom mik a fejlemények csak, hogy megnyugodjon a kicsi lelked.

2023. szept. 7. 06:51
 36/41 anonim ***** válasza:
73%

Te is pontosan tudod, hogy baj van, az elso par valaszodban valahol irtad is, hogy tanacstalan vagy. Vagy ilyesmi, passz, nem olvasom vissza. Amugy tobben valaszoltunk neked, remelem ez azert tiszta.

Azota nem tudom mi valtozott, talan csak rajottel, hogy elcseszted, aztan most vedekezel ezerrel.

Igen, az osszes ismerosod, az egesz falu es meg az orvos szerint is normalis ez a viselkedes, mert minden kutya igy csinal, rombol es sir, ha kizarod a halobol.

Persze, teljesen normalis.

Igazad van, legyen igy. A kovetkezmenyeket te viseled.

2023. szept. 7. 07:03
 37/41 A kérdező kommentje:

Tanácstalan vagyok, mert bepisil és nem szeret egyedül lenni, így nem szeretném kizárni igen. Senkinek nem tartozom magyarázattal mert én látom mi történik és tudom, hogy nincs baj:)

Ismétlem ha látnád rendesen a viselkedését te sem beszélnél a levegőbe. Egy ember természetét sem tudod 3 mondatból megítélni.

Erről ennyit.

2023. szept. 7. 08:29
 38/41 anonim ***** válasza:
72%

Feltettem egy kérdést egy erre való portálon, majd:

“ Senkinek nem tartozom magyarázattal mert én látom mi történik és tudom, hogy nincs baj:)”

Akkor minek tetted fel a kérdést, ha annyira okos vagy?

A kutyád nem hülye, hanem kutya.

Mellesleg, heti 6 napot vagyok nagyrészt itthon, mert itthonról dolgozok. A kutyám elvan kiskorától kezdve anyámékkal, a szomszéd lánnyal, ha elmegyek nyaralni, ha elmegyek dolgozni, boltba, stb.

MERT HOZZÁSZOKTATTAM ÉS SZOCIALIZÁLTAM.

Nem hagytam annyiban, hogy “jajj hát Fifike ilyen, nincs mit tenni”, az én kutyám lerágta a falat is. Érdemes lenne beleásnod magad a kutyapszichológiába, mert jelenleg nagy az arcod a semmire

2023. szept. 7. 09:24
 39/41 anonim ***** válasza:
73%

Az a legnagyobb baj, hogy minden egyes mondatodból az jön le, hogy a kutya neked egy gyerek.

Legelőször ezt kellene fejben helyre tenni.

Azért pisil az ágyra mert érzi a szagot. Nem kell kicsukni a hálóból, csak ne engedd fel a ágyra, és a probléma meg van oldva. Két napig nem fogtok aludni, és szépen megszokja.

Az egyedüllétre meg illene rászoktatni, mert bármi történhet ami miatt huzamosabb ideig nélküled kell lennie.

És de igen: a kutyád szorong.

2023. szept. 7. 18:32
 40/41 anonim ***** válasza:
64%

A kutya ágyra pisil,

Brutális szeparációs szorongása van,

A szep szorongás miatt nyilván nem lehet egyedül hagyni.

Rohadtul el van kényeztetve és rosszul neveled. Pontosabban egyáltalán nem neveled gondolom. A kutya nem számítógép, nem lehet állítgatni rajta. Nem fogsz tudni csak egy gondot megszüntetni anélkül, hogy változtatnál a tartásán. A problénák akkor múlnak el, ha megfelelően kezded tartani őt - tehát kutyaként bánsz vele és normálisan neveled.

Lehet, hogy neked tetszik, hogy ennyire "anyás", hogy sír utánad, és még erősíted is ezt benne, de neki ez egy hatalmas stressz, ha te elmész. És ez bizony valahol állatkínzás, hogy szándékosan ekkora stresszt raksz a kutyába.

De a te kutyád, nyilván nem fogsz megfogadni semmi tanácsot, hisz akkor változnod kellene.

2023. szept. 9. 08:06
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!