Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért pisilhet az ágyra a kutyám?

Miért pisilhet az ágyra a kutyám?

Figyelt kérdés

Most lesz hat hónapos a palota pincsi és máltai keverék kiskutyám. 8 hetesen hoztuk el, előtte csak párszor aludt az előző gazdinál a lakásban, nálunk egyből benti lett.

Szófogadó, viszont nagyon anyás, nincs el mással csak velem, így kivinni is csak én viszem, velem alszik, ha egy percre mással hagyom nagyon sír.

Eddig sohasem volt vele baj, az első pár hónapban előfordult 2x-3x, hogy az ágyra pisilt, de utána soha. Szépen szokott a szobatisztaságra, már több mint egy hónapja csak este piszkított be, de mostanában, körülbelül egy hete rászokott arra, hogy az ágyra pisil.

Először a párnámra pisilt, ágyneműt cseréltem, másnap a lábamhoz. Most pár napig az ágy másik oldalán aludtam emiatt, azt pedig egy másik takaróval takartam le és ma amikor ismét ágyneműt cseréltem vettem észre hogy 2 régebbi és egy friss pisi is van az ágy azon felén, ami azt jelenti már 5x pisilt rá, körülbelül 4 nap alatt.

Fertőtlenítővel átsúroltam és duplán takartam le, de félek beengedni mert nem tudom meg fog e ismétlődni újra.

Mitől lehet ez, eddig tényleg nemigen fordult elő.

2023. szept. 6. 21:13
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:

Azóta kinti pisire szoktatom mióta elhoztam, mostmár csenget is ha kell neki legtöbbször ezért is nem értem mi történik.

De akkor pisil az ágyra ha mellette vagyok:) Nagy valószínűséggel legtöbbször akkor amikor alszok. A párommal is jól kijön, idegenekkel ha hagyom kezd el sírni, például édesanyámékkal, ha velük kell hagyjam amikor elmegyek valamiért és éppen nálunk vannak.

Párom és mellettem is ugyan úgy odapisilt az előbb a kanapéra. Ott voltam, én is ott ültem. Ilyenkor mi van elfelejti hogy ott vagyok?

Ezen kívül nem kisbaba tisztában vagyok vele, nem az első kutyám és ismétlem, nem is az első kutyatrénert keresném fel de sokszor semmit nem érnek és nem fogok potyára fizetni. Szerettem volna hasznos tanácsokat kapni, de ezek szerint lehetetlen.

2023. szept. 6. 22:46
 12/41 anonim ***** válasza:
72%
De ha előtted kezd pisilni csak nézed? Nem kapod fel és rakod ki?
2023. szept. 6. 22:48
 13/41 anonim ***** válasza:
78%

Jo, akkor ne vidd el.

De nem vagy hajlando egyedulletre szoktatni, vele alszol, minden lehetseges eszkozzel tamogatod a szorongasat.

Igy akarsz meg elni vele 10-15 evet?

Az szep lesz. A kutya szenved jelenleg a legjobban, mert ezt nem azert csinalja, mert “anyas”.

Hanem mert szorong.

2023. szept. 6. 22:50
 14/41 A kérdező kommentje:

Mivel 8 hetes kora óta ezt csinálom ezért de, kirakom ha észreveszem.

Most láttam először, hogy a kanapéra pisil ráadásul későn, így az incidens után tudtam kivinni, ami szintén beletartozik a kinti pisilésre tanításba szóval ezzel sem nagyon kellene, hogy óriási baj legyen. Figyelemért nem könyöröghetett vele, mert párom öléből mászott ki hozzá.

2023. szept. 6. 22:52
 15/41 A kérdező kommentje:

Minden kutya aki nem szeret idegenekkel összezárva lenni szorong? Akkor az összes félősebb kutya, amikből elég sok van szorongnak? Szerintem ez nem igen igaz.

A kutyák ugyan úgy társas lények akik nem szeretnek egyedül lenni. Vele is ha ott van a cicánk egyedül is rendben van, csak fél egyedül és idegen emberekkel, ami szerintem teljesen normális egy kiskutyánál. Ha nem akkor szinte az összes ismerősöm állata beteg sajnos?

2023. szept. 6. 22:56
 16/41 anonim ***** válasza:
87%

A youtube-os videoban megemlíti a húgyuti problémák lehetőségét...

vizeletteszt/csík talán.

2023. szept. 6. 22:57
 17/41 A kérdező kommentje:
Most kapja az utolsó pár oltását, tegnap kivizsgálta a doki, azt mondta semmi baja nincsen. Gondolom azt is csinált, mivel szinte teljes körű kivizsgálást csinált és a fontosabb dolgokat mind megnézte amíg bent volt.
2023. szept. 6. 23:00
 18/41 anonim ***** válasza:
84%

Teljesen normalis, hogy sir, ha massal van, sir, ha egyedul van, sir es rombol,ha kizarod szimplan csak a haloszobabol.

Valoban 🙄

2023. szept. 6. 23:00
 19/41 anonim ***** válasza:
78%
Miből gondolod, hogy a kutya rápisilt egy tesztcsíkra a dokinak? :D
2023. szept. 6. 23:03
 20/41 A kérdező kommentje:
Mindegyik kiskutyám ezt csinálta eddig és érdekes szép kort megéltek, kinőttek belőle. És nem csak nekem, de jópár ismerősömnek is. Az utcán is fél az idegenektől amíg meg nem simogatják, ahogyan sok másik kutya is. Itt a pisiléssel van baj, nem azzal, hogy nem szeret egyedül lenni:))
2023. szept. 6. 23:04
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!