Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik mudi kennelt ajánljátok...

Melyik mudi kennelt ajánljátok és miért? Illetve melyiket nagyon nem, és szintén miért?

Figyelt kérdés

Szeretnék mudit venni, mert nagyon régen nekem volt, de az a tenyésztő már nem tenyészt, akitől volt anno.

Így szeretnék tapasztalatokat kérdezni, melyek a jó, és az abszolút kerülendő tenyésztők?

Hobbira keresek, jó idegrendszerű kiskutyát, fajta igényeivel természetesen tisztában vagyok.

2023. szept. 4. 10:15
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
32%
#9 Cseszheted, ha nem fordít hátat, akkor meg az lenne a baja mindenkinek, hogy szaporító a tenyésztő, aki fedeztet vele. Az, hogy szép, jól dolgozik, akármi, nem garancia arra, hogy nem hordoz recesszíven komoly problémát.
2023. okt. 17. 11:46
 12/23 anonim ***** válasza:
25%

11! Hordoz vagy nem,az nem érdekel. Ugyanis természetesen fedezve nem volt vele a 14 év alatt.

De akkor is egy képmutató dolog az egész.

Az a lényeg, hogy van egy egészséges,ösztönerős,szép mudim,aki lehet,hogy 16 évig is élni fog.

Nem egy ideggyenge, ám törzskönyves kutya,akinek hiába tökéletes a megjelenése,ha megijed a saját árnyékától és egész nap csahol.

2023. okt. 17. 13:53
 13/23 anonim válasza:
29%
4es vagyok. Szabadna megkérdeznem, miért lettem lepontozva 0%ra? Mi rosszat írtam? Miért kell széttrollkodni indoklás nélkül ? :)
2023. okt. 17. 17:49
 14/23 anonim ***** válasza:
11%
#13 Azért pontoztak le, mert itt mindenki annyira ért mindenféle kutyához, bár a többség valószínűleg csak képen látott még mudit. De tudod, ha már van egy kennelnév, az biztos nem a fajta tisztelete, szeretete, nemesítése miatt csinálta, hanem hogy ideggyenge küllemkutyái legyenek, hiszen aki ért a mudihoz, az nem tenyészti, hanem a gyakorin okoskodik névtelenül.
2023. okt. 17. 17:54
 15/23 anonim válasza:
0%
Így már minden világos 14.
2023. okt. 17. 17:57
 16/23 anonim ***** válasza:
20%
Szóval akkor van egy szaporított fajtajellegű keveréked, életedben egy kiállításon nem indultál vele, de leszólod azt, aki benne volt/van és tisztában van a kiállítások világával. Értem, nincs több kérdésem. :)
2023. okt. 17. 19:00
 17/23 anonim ***** válasza:
24%
#16 Na, végre egy értelmes ember. Imádom, ahogy leszólják a kiállított kutyákat, meg a tenyésztőket. Igen, a kiállítás egy szépségverseny. Mondjuk ismertem pulit, amelyik minden díjat elvitt, ha kiállításra vitték, miközben terelőbajnok volt, és szinte minden párosításból kiváló idegrendszerű, jó ösztönű kölykök születtek, van, amelyik Európa-bajnok lett, meg volt rengeteg, amit épp tanyára vittek el dolgozni.
2023. okt. 17. 19:36
 18/23 A kérdező kommentje:

Nem gondoltam volna, hogy ilyen indulatokat szabadítok el. Én nem pontoztam le senkit, de ha ennyire erős az ellentét már itt, ahol kutyakedvelők gyűlnek össze, tehát nem szakemberek, akkor nem tudom mi mehet szakmaibb körökben.

A kifejtős választ nagyon köszönöm, nagy segítség mert általános jó mankókat adott (persze én is rosszul tettem fel a kérdést, mert igazából nem is tenyésztő ajánlásokat keresek, hanem támpontokat ahhoz, hogyan ne fussak bele rossz egyedbe) de egyelőre jegelem a mudi témát,figyelgetek még (mudit is, más fajtát is) mert nemcsak itt, máshol is látom, csoportokban például, hogy sok a szélsőség, így pedig nehezítettnek látom egy kiskutya beszerzését. Azt pedig nem szeretném kockáztatni, hogy elhozom és valami beteges kutyám lesz, mert za egyik tábor a küllemcímeket elért kutyákra esküszik, a másik szerint csak juhásztól szabad elhozni kutyát.

Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszadást!

2023. okt. 17. 19:40
 19/23 anonim ***** válasza:
0%

Szakmaibb körökben? Tudnék mesélni. :)

De ott azért kevesebb a dilettáns, és ne áltasd magad azzal, hogy itt kutyakedvelők vannak.

A két tábort viszont csúnyán félreérted. Meg félreérti mindenki, aki szerint "küllemcímet" lehet akármilyen ideggyenge, beteges kutyával szerezni. Mert pont azért vannak ezek a kiállítások, hogy az ilyenekről ott helyben megmondják, hogy ne szaporodjon. Csak épp az átlag parasztot ez nem fogja érdekelni, csak majd meglepődik, hogy hat kölyökből hat nem olyan, mint az apja, mert ugye kicsit bonyolultabb a genetika, mint a "van egy szép és jó kutyám" kutyatartó agya.

2023. okt. 17. 19:49
 20/23 A kérdező kommentje:
Arra nem a tenyész szemlézés való? A kutya kiállítás az egy szépség verseny nem? Éppen ezért keresek hobbi kutyát mert se szépség, se sportos versenyre nem szeretném vinni.
2023. okt. 17. 20:00
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!