Miért félnek a kutyák a petárdáktól?
Figyelt kérdés
Miért van az, hogy a kutyák köztük az enyém is) halálra rémülnek Szilveszterkor, amikor petárdáznak? A szomszédban is eltűntek a kutyák, elbújtak vhova... Egy ismerősöm kutyája meg kiszökött... A macskák miért nem félnek? Egyiken se láttam, hogy nagyon megijedt volna... Nem tudom, hogy a többi állattal hogy van. Lényeg, hogy miért félnek a kutyák a petárdáktól?2009. jan. 1. 17:24
1/11 A kérdező kommentje:
A másik, hogy az én kutyám elég bátor, sose láttam, hogy bármitől is megijedt volna, ez az egy, ami kivétel. Itt van kép, ezen látszik is, hogy nem egy kis nyámnyila kutyáról van szó: [link]
2009. jan. 1. 17:28
2/11 anonim válasza:
Azért, mert a hallásuk finomsága sokszorosa az emberének. A kutya fülének egy petárda robbanása halálos félelmet okoz!
3/11 anonim válasza:
Ez azért jó kérdés, mert ugyanakkor sok kutya nem fél...szóval miért is?
4/11 anonim válasza:
Egyetértek az előttem válaszolóval!
A kutya nem tudja hogy ez csak vicc....Halálra rémül mert nem érti mi/ki okozza a zajt...Ha pl. Te hallasz valami félelmetes zörejt, és nem tudod honnan jön, te is megijedsz...
5/11 anonim válasza:
a mi kutyánk bebújik az asztal alá, vagy a zuhanyfülkébe. A macska pedig úgy csinál, mintha legalább meg akarnám fojtani egy vödör vízbe. (karmol, meg harap)
Ennek az az oka, hogy a kutyák hallása nagyon kifinomult. Ha csak egy játék távirányítós autót indítasz el, azt is meghallja. Tehát ez kb. olyan minthogyha 100 tüzijátékot durrantanának el a füled mellett egyszerre.
6/11 anonim válasza:
kiegészítem: nem tudják, hogy mi az, mitől kell tartaniuk.
utolsó válaszoló voltam.
7/11 A kérdező kommentje:
Értem... Köszönöm a válaszokat!
2009. jan. 1. 17:41
8/11 anonim válasza:
Szerintem ez ösztönös, nem tudják mi az, tenyésztés és nevelés következménye, ha egy kutya nem fél tőle.
9/11 anonim válasza:
Az én cicám legalább háromszor ki akart menni elvégezni a dolgát, és minden egyes alkalommal rémülten rohant vissza, mert meghallotta valamelyik szomszéd tűzijátékának a csattanását.
10/11 A kérdező kommentje:
A kuty és a macskák is kertiek, de csak a kutya ilyedt meg... Macskák ugyanúgy szaladgáltak továbbra is, mint ahogy szoktak... :)
2009. jan. 2. 13:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!