Igaz, hogy a foxterrierek félnek a viharban?
fentebb tökéletes válaszod érkezett: KUTYAFÜGGŐ.
nekem volt régen foxim, nem volt még egy éves mikor első viharát megélte, kiszaladt az udvarra és ugatta a villámlást:))
viszon édesanyámnak a foxija kifejezettem fél a vihartól, vagyis elégge megszeppen tőlle....szilveszerkor a petárdáktól majd sokkot kap, annyira fél.
az én kutyám régen a petárdát is ugatta meg fenyegetően lépett fel (pedig nem volt hamis kutya).
szóval kutyafüggő, attól, hogy fél még nincs gond...idővel talán nem fog.
Változó, minden kutyánál más, nem lehet kijelenteni, hogy egy bizonyos fajta fél a viharban.
A régi kutyánk (berni pásztor-németjuhász keverék) egyenesen rettegett a viharoktól, petárdáktól. Tőlünk egy-két kilóméterre van egy katonai bázis és ott szoktak úgy két havonta gyakorlatozni. Az ilyen időszakokban folyton futkozott ki-be, ugatott, félt. Nem tudni, miért volt ez, már így került hozzánk.
A mostani kutyám (terrier keverék) mellett akár egy ágyút is el lehetne sütni, akkor sem fél. :) Viharban, szilveszterkor, gyakorlatnál, mindig nyugodt marad.
A keresztanyámék németjuhásza annó szétkaparta a bejárati ajtót ha tűzijátékot lőttek fel.
Nekem keverék kutyám van, nem ideggyenge, mégis fél a petárdától meg a dörgéstől-villámlástól. Ilyenkor beengedjük a lakásba és a gazdái közelében megnyugszik :)
Nekem hat Német juhászom közül, csak egy félt a dörgéstől meg a lövéstől.
A többi bírta, sőt volt amelyik lövés irányba ment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!